Omyté kopřivové listy spaříme v osolené vodě a drobně nasekáme. Na sádle rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, zasypeme strouhankou a osmahneme dozlatova. Přidáme nasekané kopřivové listy, sojovou omáčku, mírně podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a dusíme ještě asi 5 minut. Nakonec přidáme utřený česnek.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
MartinV
|9. 3. 2007 01:23
Tak tenhle recept mi unikl... Naštěstí jaro je vstřícné a tak můžeme brzy vyzkoušet :-)
Věra
|14. 6. 2005 08:43
Milá Arian dík, ještě dělám špenát tak, že povařím větší množství kopřiv (nejlépe jarní mladé vršky)v mírně slané vodě, asi 15 minut, scedím a rozmixuji nebo jemně posekám,natlačím do vaniček od tvarohu a zamrazím. Vydrží jak dlouho chcete. Příprava špenátu je pak jako u normálního špenátu. Výborný je s těstovinami.
Airan Novakova
|13. 6. 2005 21:23
Je mi moc lito, ze tak skvelou vec, co nam nabizi pani Vera, nikdo nekomentoval. Kupujeme mrazeny spenat a koprivy ktere jsou o 100% zdravejsi, opovrchujeme. Zadny drahy sampon neposili nase vlasy tak jako koprivovy caj, zadny krem nevyhladi tak nase vrasky, zadne prasky nevyzenou tak prirozene nasi jarni unavu, malatnost a deprese. Delam to skoro na stejny spusob, jen misto strouhanky zahustuji moukou. Serviruji s kopeckem jogurtu.