Dopřejte si líný víkend a vyzkoušejte skvělý recept na jarní snídaňovou pizzu. Na smetanovém základu na vás čeká mozzarella, rajčata, vejce, šunka, špenát i klíčky. Zkrátka dobrota, na které si rozhodně pochutnáte nejen k snídani.
Připravte těsto. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí, olej a cukr. Do mísy robotu nasypte mouku a vmíchejte do ní sůl. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj část vody s droždím a začněte hákovým nástavcem zapracovávat do mouky.
Postupně přilévejte zbytek vody s droždím a zpracujte hladké měkké těsto. Těsto přendejte do čisté mísy vytřené olejem, překryjte utěrkou a nechte nakynout asi 30 minut.
Troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, tedy asi 250 °C. Těsto vyklopte na pracovní plochu poprášenou moukou a rozdělte na dvě části.
Kusy těsta rukama vytáhněte na tenkou placku požadovaného tvaru.
3
Placky přesuňte na plech s pečicím papírem. Potřete je smetanou, poklaďte kousky natrhané mozzarelly a pokrájenými rajčaty. Doprostřed rozklepněte vejce, osolte a opepřete. Pečte, dokud okraje nezezlátnou. Hotovou horkou pizzu ozdobte plátky sušené šunky, špenátem i klíčky a ihned podávejte.