• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jarní snídaňová pizza
Napište svůj komentář k receptu

Jarní snídaňová pizza

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jarní snídaňová pizza
Jarní snídaňová pizza
Jarní snídaňová pizza
Jarní snídaňová pizza
Jarní snídaňová pizza
Jarní snídaňová pizza
4fotografie
Nahrát fotku
 

Dopřejte si líný víkend a vyzkoušejte skvělý recept na jarní snídaňovou pizzu. Na smetanovém základu na vás čeká mozzarella, rajčata, vejce, šunka, špenát i klíčky. Zkrátka dobrota, na které si rozhodně pochutnáte nejen k snídani.

Suroviny

2 porce
    • 300
      g zakysaná smetana hustá nebo crème fraiche
    • 200
      g mozzarella
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g sušená šunka
    • 1
      hrst baby špenát a klíčky
    • sůl a pepř
  • Těsto
    • 250
      ml voda vlažná
    • 20
      g droždí čerstvé
    • 2
      lžíce olivový olej + na vytření mísy
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 500
      g mouka hladká + na podsypání
    • 1
      špetka sůl velká

Postup přípravy receptu

1
Připravte těsto. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí, olej a cukr. Do mísy robotu nasypte mouku a vmíchejte do ní sůl. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj část vody s droždím a začněte hákovým nástavcem zapracovávat do mouky. Postupně přilévejte zbytek vody s droždím a zpracujte hladké měkké těsto. Těsto přendejte do čisté mísy vytřené olejem, překryjte utěrkou a nechte nakynout asi 30 minut.

RADA: Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak

2
Troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, tedy asi 250 °C. Těsto vyklopte na pracovní plochu poprášenou moukou a rozdělte na dvě části. Kusy těsta rukama vytáhněte na tenkou placku požadovaného tvaru.
3
Placky přesuňte na plech s pečicím papírem. Potřete je smetanou, poklaďte kousky natrhané mozzarelly a pokrájenými rajčaty. Doprostřed rozklepněte vejce, osolte a opepřete. Pečte, dokud okraje nezezlátnou. Hotovou horkou pizzu ozdobte plátky sušené šunky, špenátem i klíčky a ihned podávejte.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza bolognese

Pizza bolognese

Pizza z arabského chleba

Pizza z arabského chleba

Pizza Margherita

Pizza Margherita

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Cherry rajčátka Cukr krupice Droždí Mouka Mozzarella Olivový olej Sůl Sušená šunka Vejce Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
21
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
19
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
18
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
15
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s vajíčky nahniličko
Jarní salát s vajíčky nahniličko
Jarní šakšuka
Jarní šakšuka
Jarní tabouleh se ztraceným vejcem
Jarní tabouleh se ztraceným vejcem
Jarní vajíčková pomazánka
Jarní vajíčková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Jarní snídaňová pizza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact