Salát umyjeme a dobře vykapeme (odstředíme), natrhám na kousky. K tomu přidám na jemné plátky nakrájené umyté ředkvičky, zelenou cibulku a zelený česnek nakrájím také na co nejjmnější kousky, kedlubnu a mrkev nastrouháme na hrubším struhadle.
2
Vše důkladně promícháme. Zálivku připravíme v míse - dáme hořčici, osolíme, přidáme cukr a ocet a začneme míchat. Když se hmota propojí, přidáme olej a opět promícháme. Nakonec ji naředíme vodou. Připravenou zeleninu zalijeme těsně před podáváním a hned jíme.
3
Je to výborné jako lehká jarní večeře (např. těstoviny s kečupem a sýrem + tento salát), nebo jako příloha při grilování.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva
|26. 2. 2017 18:09
Ten zelený česnek seženu kde? Hledala jsem i na internetu a nic, To je výmysl nebo nějaká specialita autorky? Ani z obrázku jsem to nevyluštila, vidím všechno, jen ne zelený česnek .
Simča Sládková
|10. 5. 2010 11:32
Tak tohoto salát se mohu "užrat"... tak píšu komentář, abych ho trochu připoměla - teď je jeho čas!!!!!