g
slanina
(nebo uzený bůček, nakrájeno na proužky)
jedlé květy
(např. lichořeřišnice)
Na zálivku
120
ml
zeleninový vývar
3
lžíce
červený vinný ocet
2
lžička
francouzská hořčice
7
lžíce
olivový olej
1
špetka
cukr
sůl
pepř mletý
bazalka
(na ozdobení)
petrželka
(na ozdobení)
Postup přípravy receptu
1
Omyté brambory ve slupce povařte asi 15 minut. Slijte a nechte trochu vychladnout. Očištěné fazolky povařte 8 až 10 minut ve vroucí osolené vodě, hned zchlaďte studenou. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a dejte i s fazolkami do mísy. Prošlehejte přísady na zálivku kromě bylinek. Ty s polovinou zálivky rozmixujte a přidejte do mísy k bramborám. Nechte 30 minut marinovat.
2
Vejce povařte 7 až 8 minut, aby žloutek zůstal ještě mírně tekutý. Zchlaďte je studenou vodou a oloupejte. Omyté ředkvičky nakrájejte na kostičky, dobře omytý salát rozdělte na listy a s ředkvičkami lehce přimíchejte k bramborám. Přelijte zbylou zálivkou, nahoru položte rozpůlená vejce, opraženou slaninu a případně ozdobte jedlými květy.