• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jarní salát s vajíčky nahniličko
Napište svůj komentář k receptu

Jarní salát s vajíčky nahniličko

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jarní salát s vajíčky nahniličko
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 500
      g brambory
    • 300
      g zelené fazolky
    • 6
      ks vejce
    • 1
      svazek ředkvička
    • 150
      g salátové listy
    • 125
      g slanina (nebo uzený bůček, nakrájeno na proužky)
    • jedlé květy (např. lichořeřišnice)
  • Na zálivku
    • 120
      ml zeleninový vývar
    • 3
      lžíce červený vinný ocet
    • 2
      lžička francouzská hořčice
    • 7
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • bazalka (na ozdobení)
    • petrželka (na ozdobení)

Postup přípravy receptu

1
Omyté brambory ve slupce povařte asi 15 minut. Slijte a nechte trochu vychladnout. Očištěné fazolky povařte 8 až 10 minut ve vroucí osolené vodě, hned zchlaďte studenou. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a dejte i s fazolkami do mísy. Prošlehejte přísady na zálivku kromě bylinek. Ty s polovinou zálivky rozmixujte a přidejte do mísy k bramborám. Nechte 30 minut marinovat.
2
Vejce povařte 7 až 8 minut, aby žloutek zůstal ještě mírně tekutý. Zchlaďte je studenou vodou a oloupejte. Omyté ředkvičky nakrájejte na kostičky, dobře omytý salát rozdělte na listy a s ředkvičkami lehce přimíchejte k bramborám. Přelijte zbylou zálivkou, nahoru položte rozpůlená vejce, opraženou slaninu a případně ozdobte jedlými květy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky s hráškem a křepelčími vajíčky

Košíčky s hráškem a křepelčími vajíčky

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Saláty Březen Duben Květen Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Vaření Velikonoce Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Červený vinný ocet Cukr Francouzská hořčice Jedlé květy Olivový olej Pepř mletý Petrželka Ředkvička Salátové listy Slanina Sůl Vejce Zelené fazolky Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík

Nakládaný králík se zakysanou…

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

57
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
44
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…
41
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
30
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
28
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní snídaňová pizza
Jarní snídaňová pizza
Jarní šakšuka
Jarní šakšuka
Jarní tabouleh se ztraceným vejcem
Jarní tabouleh se ztraceným vejcem
  • Recepty.cz
  • Jarní salát s vajíčky nahniličko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact