Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce osolíme, opepříme a vmícháme lisovaný česnek. Do takto připravené majonézy přidáme nadrobno nasekané (přiznám se, že já je rozňahňám v misce vidličkou) bílky a plátky ředkviček. Talíř vyložíme omytými a okapanými listy salátu a navršíme kopeček ředkvičkové hmoty. Posypeme najemno nakrájenými péry cibulky .
2
S tmavou bagetou nebo slunečnicový chlebem je to výborná, vitamíny nabitá večeře. Dělám ji s úspěchem po velikonocích, kdy už vejce všem lezou na nervy - tady je vajíčko celkem schované...
Lucie, určitě, já taky na odlehčení dávám půl napůl majonézu s bílým jogurtem, mně by to jen s jogurtem nachutnalo (jsem zmlsaná), ale určitě by to nevadilo...
Jsem ráda, že chutnalo, taky to máme moc rádi. A s česnekem jsem začínala děti vychovávat odmala - postupně jsem přidávala dávky nedávno mi dcera pravila - při zaslechnutí slovního spojení "vůně domova": "To je u nás česnek, viď mami?" Navíc je časnek výborný teď na podzim na likvidování všech viróz a podobných "potvor".... Takže příště trošilinku zkuste dát :-)
Zito - proč ne, já mám ale na rajčata těžkou alergii, takže ty si na talíř mohou přidat osataní, já jim je tak maximálně umyju, ale raději je ani nekrájím :-)
Vyzkoušela jsem tenhle recept a je to moc chutné i dětem chutnalo :-) :-) :-)
Simča Sládková
|9. 5. 2009 19:07
Děkuji oběma za hodnocení a jsem moc ráda, že chutnělo... Také mám tuto úpravu ředkviček ráda. Zrovna v pátek narazil manžel na nějaký výprodej a přinesl 10 svazků.... takže večeře byla jasná :-). S.
Ivana Samcová
|9. 5. 2009 18:12
Chtěla jsem nějaký recept na ředkvičky, zrovna tento byl jako první napsaný v komentářích. Naštěstí! Je to opravdu pochoutka. Moc mi to chutná. Vynikající nápad, jak "zlikvidovat" kvanta ředkviček. Díky za recept. Zdravím. Ivana
vilda babič
|9. 5. 2009 15:25
nevím proč se komentář neukázal,tak dávám znova, je to naprosto vynikající pochoutka, moc jsem si na tom mlaskla, určitě zopakuji, moc doporučuji,díky paní Simono,Babičová
vilda babič
|30. 4. 2009 10:58
zrovna papkám, salát je vynikající , přidala jsem cherry rajčátka, bo jsem měla, opravdu super salát !!!! máme období redkviček ,tak budu dělat, díky paní Simono, Babičová