Odlehčená jarní varianta tradiční italské zeleninové polévky, připravená z cibule, mrkve, cukety, brambor a řapíkatého celeru, s menšími těstovinami, se servíruje se lžící pesta z petrželky, česneku a olivového oleje, posypaná nastrouhaným parmazánem, s opečenou bagetou.
Cibuli, mrkev, brambory a řapíkatý celer očistěte, cibuli nasekejte nadrobno, mrkev pokrájejte na kolečka, řapíkatý celer na plátky, brambory na malé kostičky. Cuketu také pokrájejte na kostičky.
3
V hrnci na lžíci oleje nechte zpěnit cibuli s řapíkatým celerem. Restujte asi dvě minuty, vlijte vývar a přiveďte k varu. Přidejte mrkev a brambory a asi po pěti minutách cuketu, těstoviny a povolený hrášek. Polévku ochuťte solí a pepřem a opět přiveďte k varu. Vařte asi o dvě minuty méně, než je uvedeno na obalu těstovin. Těstoviny zůstanou v polévce a ještě změknou a nabudou.