Mrkev a petržel si najemno nastrouháme, kopřivy spaříme a jemně pokrájíme. Na másle orestujeme mrkev s petrželí, podlijeme bílým vínem, přidáme trochu otrub na zahuštění, po chvíli přidáme tolik vody, aby nám vznikla velmi hustá polévka, přidáme ještě kopřivy a sůl a krátce povaříme. Před koncem varu přidáme dvě lžíce smetany na zjemnění, po vypnutí pak špetku estragonu a opepříme.
2
Mezitím si rozehřejeme trochu olivového oleje, na kterém krátce osmahneme 1-2 lžíce máku, přidáme rybu, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do úplného rozpadnutí ryby na malé kousky (měla by zbýt trocha vody). Na rybu pak přidáme omáčku z mrkve, promícháme s uvařenými makaróny. Můžeme přidat ještě čerstvý sýr. Rybu lze vynechat, je to výborné i bez ní.