Bramborový salát s vejcem si nejlépe vychutnáte se zálivkou z hořčice, medu a vinného octa. Je svěží, lehký, ale zároveň zasytí, díky dostatečnému množství brambor a vajec.
Stonkovou brokolici očistěte, případně podélně rozkrojte a dejte na 2 minuty do vroucí vody, poté ihned zchlaďte studenou vodou a nechte vychladnout. Dejte vařit brambory ve slupce.
3
Mezitím pokrájejte ředkvičky na půlky či čtvrtiny, kukuřičky opláchněte a pokrájejte na kolečka, jarní cibulky také na kolečka.
Suroviny na zálivku dejte do menší zavařovací sklenice, dobře uzavřete a důkladně protřepejte, aby se spojily a vytvořily emulzi.
5
Vařené brambory ještě teplé pokrájejte na čtvrtiny, dejte do velké mísy a promíchejte se zálivkou. Přidejte brokolici, ředkvičky, kukuřičky, kapary, jarní cibulku a vše zlehka promíchejte. Salát rozdělte na talíře, na každou porci přidejte dvě rozkrojená vejce, osolte, opepřete a posypte výhonky řeřichy.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Březen/2019)