Kuřecí stehno uvaříme (já z vývaru vždy připravuji kuřecí polévku). Stehno necháme vychladit, poté libové maso rozebereme na jemné nity (nekrájíme). Maso promícháme s pikantní Dijon hořcicí a přidáme sojovou omáčku (podle toho, jak kdo má rád slané nebo pálivé).
2
Já osobně používám výhradně pravou Dijon horčici a kvalitní sojovku - myslím, že tady je důležité nepoužívat náhražky. V původním receptu se používal křen wasabi, ale mně víc vyhovuje hořčice (konzistencí i pálivostí). Směs propracujeme a necháme vychladit do lednice tak na hodinu.
3
Pomazánka je ale dobrá i za tepla, akorát se v ní tolik nepropojí chutě.
4
Podáváme s celozrnou bagetou.
5
Jinak přidávám ještě Slovenskou verzi - takto hospodařila moje babička. Z uvařeného stehna se obere maso, nakrájí na malé kostičky a osmaží na sádle a na cibulce. Přidá se kmín a sůl. Taky dobrota :-)