• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
Napište svůj komentář k receptu

Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks brambory střední
    • 0,50
      ks paprika
    • 1
      ks rajče střední
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 100
      g slanina nebo salám
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, přidáme sůl a koření podle chuti.
2
Na pánvi mezitím rozehřejeme olej, nejlépe olivový. Když je olej připravený, ze směsi uděláme na pánvi placku až centimetr tlustou.
3
Pečeme na 4. stupeň (ze 6), je-li placka tlustší, zaklopíme poklicí a vodu, která se na ní srazí čas od času odkapeme do dřezu.
4
Když je placka z jedné strany zlatavá, obrátíme ji a poklademe směsí zeleniny a salámu a rozklepneme vejce, či dvě.
5
Opět zakryjeme pokličkou a smažíme na 3. stupeň, dokud není vejce udělané.
6
Přebytečnou vodu opět odkapáváme.
7
Když je vejce uvařené, servírujeme.
8
Nejlepší je omeleta se slaninou a rajče je také důležité, před doděláním lze přidat i strouhaný sýr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Selská omeleta se zelím

Selská omeleta se zelím

Pestrá selská pánev

Pestrá selská pánev

Selská směs

Selská směs

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 16. 5. 2007 07:23

    Nezdravé je zřejmě asi všechno kromě čistého vzduchu (kde kde ho najdete?). Jednou se propaguje maso a odsuzují přílohy. Nedávno se propagovaly luštěniny a obiloviny a odsuzovalo maso, nyní se už zase křičí, že je to moc sacharidů (což je pravda). Takže nejlepší je jíst všechno a s mírou, aby strava byla hezky pestrá. Pak nám ani ten kousek salámu jednou za čas neuškodí.

  • Anonym | 15. 5. 2007 11:27

    Výborný recept, uznávám, že dost nezdravý, ale komu to nevadí, ten si pochutná. Bod.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Olej Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Rajče Slanina Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

48
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
39
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
34
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
30
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
29
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve »dvojce« Ďábel nosí Pradu

Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve »dvojce« Ďábel nosí Pradu

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Další doporučené recepty:

Jalapeňos majonéza
Jalapeňos majonéza
Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky
Janina křenová omáčka s hrníčkovými…
Janiny kuřecí medailonky
Janiny kuřecí medailonky
Jarní aglio olio s medvědím česnekem
Jarní aglio olio s medvědím česnekem
Jarní bramborový salát
Jarní bramborový salát
Jarní bramborový salát s vejcem
Jarní bramborový salát s vejcem
  • Recepty.cz
  • Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact