• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky
Napište svůj komentář k receptu

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks cibule
    • 35
      g hladká mouka
    • 500
      ml hovězí vývar
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce křen čerstvě nastrouhaného
    • sůl
    • citronová šťáva podle potřeby
    • cukr krupice podle potřeby
  • Knedlíky
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek mléko polotučné
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      hrst petrželka hladkolisté petrželky
    • 4
      lžička rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
1 hrnek (250 ml)
2
Na másle nechte zpěnit nakrájenou cibuli. Zaprašte ji moukou a vymíchejte světlou jíšku, zalijte ji studeným vývarem, promíchejte metličkou, osolte a nechte 20 minut provařit. Během vaření sbírejte pěnu z hladiny a občas promíchejte.
3
Rohlíky pokrájejte na kostičky. V misce je smíchejte s moukou a kypřicím práškem.
4
Přidejte vajíčka, mléko a petrželku a spojte v řidší těsto. Olejem vymažte čtyři hrnky. Těsto do nich rozdělte do dvou třetin výšky. Všechny najednou naskládejte do mikrovlnné trouby a na 650–700 W „vlňte“ 6 minut. Zapíchněte nůž až ke dnu a zjistěte, zda na něm ulpělo lepkavé těsto. Pokud ano, pokračujte ještě minutu až dvě. Hotové knedlíky vyklopte z hrnků, šikmo pokrájejte a uchovejte v teple.
5
Do téměř dovařené omáčky přidejte polovinu strouhaného křenu a ještě 2 až 3 minuty povařte. Zhoustlý základ dochuťte solí, pepřem, pár kapkami citronové šťávy a 1 až 2 lžičkami cukru. Přilijte smetanu, rozmixujte a popasírujte přes cedník.
6
Vmíchejte zbytek nastrouhaného křenu.
7
Podávejte s knedlíky a vařeným hovězím
8
*Recept pro vás připravil úspěšná kuchařka Florentýna Zatloukalov*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Křenová omáčka od babičky

Křenová omáčka od babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cukr krupice Hladká mouka Hovězí vývar Křen Máslo Mléko polotučné Petrželka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

322
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
52
Chlebíčky s koprovo-špenátovou pomazánkou
Chlebíčky s koprovo…
47
Rychlý jablkový koláč
Rychlý jablkový koláč
25
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
20
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Jak opravit nepovedený dort
Jak opravit nepovedený dort
Jalapeno Poppers
Jalapeno Poppers
Jalapeňos majonéza
Jalapeňos majonéza
Janiny kuřecí medailonky
Janiny kuřecí medailonky
Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
Jarní aglio olio s medvědím česnekem
Jarní aglio olio s medvědím česnekem
  • Recepty.cz
  • Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact