Na másle nechte zpěnit nakrájenou cibuli. Zaprašte ji moukou a vymíchejte světlou jíšku, zalijte ji studeným vývarem, promíchejte metličkou, osolte a nechte 20 minut provařit. Během vaření sbírejte pěnu z hladiny a občas promíchejte.
3
Rohlíky pokrájejte na kostičky. V misce je smíchejte s moukou a kypřicím práškem.
4
Přidejte vajíčka, mléko a petrželku a spojte v řidší těsto. Olejem vymažte čtyři hrnky. Těsto do nich rozdělte do dvou třetin výšky. Všechny najednou naskládejte do mikrovlnné trouby a na 650–700 W „vlňte“ 6 minut. Zapíchněte nůž až ke dnu a zjistěte, zda na něm ulpělo lepkavé těsto. Pokud ano, pokračujte ještě minutu až dvě. Hotové knedlíky vyklopte z hrnků, šikmo pokrájejte a uchovejte v teple.
5
Do téměř dovařené omáčky přidejte polovinu strouhaného křenu a ještě 2 až 3 minuty povařte. Zhoustlý základ dochuťte solí, pepřem, pár kapkami citronové šťávy a 1 až 2 lžičkami cukru. Přilijte smetanu, rozmixujte a popasírujte přes cedník.
6
Vmíchejte zbytek nastrouhaného křenu.
7
Podávejte s knedlíky a vařeným hovězím
8
*Recept pro vás připravil úspěšná kuchařka Florentýna Zatloukalov*