ks
kuřecí maso
prsa (bez kůže, nakrájená na kousky)
170
g
uzená šunka
2
ks
zelená paprika
ne kostičky
1
lžička
cayenský pepř
450
ml
drůbeží vývar
4
ks
jarní cibulka
jemně nasekané
1
ks
bobkový list
2
ks
petželka
3
stroužek
česnek
250
ml
rajčata
konzervovaných,na kostky
tymián
nebo 1/4 lžičky sušeného
1
ks
cibule
velká
2
ks
celer
2
lžíce
olej
300
g
rýže
Postup přípravy receptu
1
1. Na oleji pripravime kureci prsa a parky -dohneda. Pridame sunku a varime asi o 5 minut dele
2
2. Pridame cibuly, celer,rajcata, cesnek, vyvar a veskere koreni. Privedeme k varu a michame
3
3. Po te si prida ryze a dochutime smes soli a peprem. Jakmile smes zacne znovu vrit, zmirnime plamen, napul prikryjeme a varime asi jeste deset minut.
4
4. Sundame z plotny a stale prikryte nechame asi 20 minut dojit dokud neni ryze uvarena
5
5. Odstranime bobkovy list a posypeme jarni cibulkou