• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jambalája
Napište svůj komentář k receptu

Jambalája

autor: kolbovalucie
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jambalája
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí stehna bez kůže
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks zelená paprika dlouhé,ne kapie
    • 30
      g sušené houby 20-30
    • 0,50
      l rajčatová šťáva
    • 10
      ks vysočina
    • 200
      g rýže
    • 60
      ml vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opečeme stehna po všech stranách (cca 7 minut). Vyndáme je na talíř, osolíme a opepříme. Do tuku po kuřatech přidáme - na drobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou papriku, houby (pozn. já si houby dopředu namočím a směs podleju troškou vody z hub) a dusíme 10 minut. Pak přidáme utřený česnek, salám, zaprášíme pálivou paprikou, přidáme kuře a zalijeme rajčatovou šťávou. Na mírném ohni dusíme 20 minut. Poté přidat rýži a zalít vývarem. Dusíme 20 minut do změknutí rýže.
2
Pokud máte děti, místo pálivé papriky můžete dát papriku sladkou. Jambalája nebude tak ostrá a nebude mít tak výraznou chuť.
3
Jambalája se podává s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Kolbová | 30. 12. 2007 22:07

    Lusinda: Dekuji, jsem rada, ze Vam chutnalo...

  • Lucie Kolbová | 30. 12. 2007 22:06

    Standovi: Dekuji... :o)

  • Lusinda | 21. 12. 2007 14:46

    Dnes vyzkoušeno-moooooc dobré!Jinak i já se připojuji a přeji vše nej a hlavně zdraví pro Vás i Vaše mimi.

  • Standa Kudrlička | 21. 12. 2007 11:29

    Milá Lucko,tak to vám k těm krásným svátkům přeji také zdravé a krásné miminko.Mějte se moc a moc fajn,určitě se ozvu,až si tu vaši dobrotu uvařím.

  • Lucie Kolbová | 19. 12. 2007 20:01

    Standovi: Mily Stando, dekuji. Rodinu teprve cekam :o) A to doslova :o) Jsem jeste mlade kure :o) Budu se moc tesit na Vasi zpravu, jak Vam chutnalo. I Vam preji krasne Vanoce a hlavne uspesny nastavajici rok...

  • Standa Kudrlička | 19. 12. 2007 08:49

    Lucko,vůbec se nemusíte omlouvat,před Vánocemi nemá čas asi skoro žádná ženská.Jinak máte úplnou pravdu,něco jsem si o Jambaláje našel a původně je to pokrm brazilských indiánů,takže španělské chorizo tam vůbec nepatří.Na 100% tento recept vyzkouším a určitě dám vědět jak dopadl.Přeji vám a vaší rodině krásné svátky.

  • Lucie Kolbová | 18. 12. 2007 19:40

    Pro Petra: Děkuji... :o)

  • Lucie Kolbová | 18. 12. 2007 19:40

    Pro Standa: Milý Stando, moc se omlouvám, že reaguji tak pozdě, ale před Vánoci prostě není moc času. Já mám kuře také ráda, ale musím se přiznat, že častěji utíkám k vaření prasátka :o) Stando, určitě to zkuste a dejte mi vědět... Doufám, že Vám bude chutnat... :o) Budu se těšit na Váš komentář...

  • Lucie Kolbová | 18. 12. 2007 19:36

    Pro anonym: Teda, nevím, co jsem Vám udělala, ale Jambalája je původem pokrm indiánů, kteří ji vařili při nějakých slavnostnějších příležitostech. Tento recept jsem se naučila a nemyslím, že bych ho kdy jak upravovala. Neopisuji recepty z kuchařek a nevydávam je za své. Toto mě naučila má babička a já se o to chtěla podělit. Nevím, jak Jambaláju děláte Vy, ale já ji už od mala dělám takto a vždy měla úspěch.

  • Petra Plevová | 18. 12. 2007 08:51

    Milý anonyme,vždyť o to přece jde,aby to byla jambalája ala Lucie Kolbová.Jinak by to byla úplně obyčejná Jambalája a Vy by jste autorce zcela jistě vytýkal,že takový recept může opsat v kdejaké kuchařce :-))

  • Standa Kudrlička | 17. 12. 2007 09:48

    Ty anonymy co jenom kritizují recepty miluju.Lucko,děkuji,že vás těší můj zájem.Já mám totiž kuřecí maso rád,dělám si ho dost často,takže jsem rád za každý nový recept.No a tenhle ještě neznám.Houby šitaké se dávají hlavně do asijských jídel a tohle vypadá spíš na Španělsko,ale stejně to asi zkusím.Jinak vám moc děkuji za odpověď.

  • Anonym | 16. 12. 2007 16:46

    To se na mě nezlobte, ale do jambaláje patří chorizo, které se koupí v každé masně a supermarketu, a sušené houby tam nemají co dělat. To je uplně jiný recept - něco jako jambalaja ala Lucie Kolbová

  • Lucie Kolbová | 15. 12. 2007 21:30

    Standovi: Teda abych pravdu rekla, docela jste me Vasi otazkou zaskocil. Opravdu nevim jakou by to pote melo chut. Vite co, kdyz namocite susenou houbu, pusti uzasne aroma a ta stava funguje jako magi do polevky. Doda tomu tu zvlastni chut. Obecne plati, ze je dobre davat tam houby usene, protoze z cerstvych hub to neni ono... Ale treba to s houbou sitake nebude spatne... Ale opravdu nevim... S timto zkusenost nemam... Jinak me velmi tesi Vas zajem...

  • Standa Kudrlička | 14. 12. 2007 18:36

    Lucko,asi se mě jen tak nezbavíte.Prosím vás,když nemám nasušené naše lesní houby,stačily by třeba koupené šitaké,nebo budu muset čekat až na příští rok a nějaké si nasušit?

  • Lucie Kolbová | 14. 12. 2007 12:08

    Standovi:Stando, je lepsi davat tam houby susene. Z zampionu jsem to jiz take zkusila, ale nebylo to ono - ztraci to pak to sve jambalajovske kouzlo... Jinak dekuji za prani... :o)

  • Standa Kudrlička | 13. 12. 2007 10:31

    Chtěl bych se zeptat,jestli místo sušených hub můžu dát čerstvé žampiony.Jinak to vypadá skvěle a určitě to vyzkouším.Přeji všechno nejlepší k dnešnímu svátku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Večeře Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kuřecí stehna Pálivá paprika Pepř mletý Rajčatová šťáva Rýže Sůl Sušené houby Vysočina Vývar Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolicová polévka se žampiony

Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

34
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová…
19
Bylinkové šištičky (karbanátky)
Bylinkové šištičky …
18
Pikantní pečené kuře na rajčatech
Pikantní pečené kuře na…
15
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
14
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Osmany Laffita: Jeho pes válčí s kočkou! A ocenil Armaniho…

Osmany Laffita: Jeho pes válčí s kočkou! A ocenil Armaniho…

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Jambalája
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact