• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jambalája
Napište svůj komentář k receptu

Jambalája

autor: kolbovalucie
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jambalája
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí stehna bez kůže
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks zelená paprika dlouhé,ne kapie
    • 30
      g sušené houby 20-30
    • 0,50
      l rajčatová šťáva
    • 10
      ks vysočina
    • 200
      g rýže
    • 60
      ml vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opečeme stehna po všech stranách (cca 7 minut). Vyndáme je na talíř, osolíme a opepříme. Do tuku po kuřatech přidáme - na drobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou papriku, houby (pozn. já si houby dopředu namočím a směs podleju troškou vody z hub) a dusíme 10 minut. Pak přidáme utřený česnek, salám, zaprášíme pálivou paprikou, přidáme kuře a zalijeme rajčatovou šťávou. Na mírném ohni dusíme 20 minut. Poté přidat rýži a zalít vývarem. Dusíme 20 minut do změknutí rýže.
2
Pokud máte děti, místo pálivé papriky můžete dát papriku sladkou. Jambalája nebude tak ostrá a nebude mít tak výraznou chuť.
3
Jambalája se podává s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Kolbová | 30. 12. 2007 22:07

    Lusinda: Dekuji, jsem rada, ze Vam chutnalo...

  • Lucie Kolbová | 30. 12. 2007 22:06

    Standovi: Dekuji... :o)

  • Lusinda | 21. 12. 2007 14:46

    Dnes vyzkoušeno-moooooc dobré!Jinak i já se připojuji a přeji vše nej a hlavně zdraví pro Vás i Vaše mimi.

  • Standa Kudrlička | 21. 12. 2007 11:29

    Milá Lucko,tak to vám k těm krásným svátkům přeji také zdravé a krásné miminko.Mějte se moc a moc fajn,určitě se ozvu,až si tu vaši dobrotu uvařím.

  • Lucie Kolbová | 19. 12. 2007 20:01

    Standovi: Mily Stando, dekuji. Rodinu teprve cekam :o) A to doslova :o) Jsem jeste mlade kure :o) Budu se moc tesit na Vasi zpravu, jak Vam chutnalo. I Vam preji krasne Vanoce a hlavne uspesny nastavajici rok...

  • Standa Kudrlička | 19. 12. 2007 08:49

    Lucko,vůbec se nemusíte omlouvat,před Vánocemi nemá čas asi skoro žádná ženská.Jinak máte úplnou pravdu,něco jsem si o Jambaláje našel a původně je to pokrm brazilských indiánů,takže španělské chorizo tam vůbec nepatří.Na 100% tento recept vyzkouším a určitě dám vědět jak dopadl.Přeji vám a vaší rodině krásné svátky.

  • Lucie Kolbová | 18. 12. 2007 19:40

    Pro Petra: Děkuji... :o)

  • Lucie Kolbová | 18. 12. 2007 19:40

    Pro Standa: Milý Stando, moc se omlouvám, že reaguji tak pozdě, ale před Vánoci prostě není moc času. Já mám kuře také ráda, ale musím se přiznat, že častěji utíkám k vaření prasátka :o) Stando, určitě to zkuste a dejte mi vědět... Doufám, že Vám bude chutnat... :o) Budu se těšit na Váš komentář...

  • Lucie Kolbová | 18. 12. 2007 19:36

    Pro anonym: Teda, nevím, co jsem Vám udělala, ale Jambalája je původem pokrm indiánů, kteří ji vařili při nějakých slavnostnějších příležitostech. Tento recept jsem se naučila a nemyslím, že bych ho kdy jak upravovala. Neopisuji recepty z kuchařek a nevydávam je za své. Toto mě naučila má babička a já se o to chtěla podělit. Nevím, jak Jambaláju děláte Vy, ale já ji už od mala dělám takto a vždy měla úspěch.

  • Petra Plevová | 18. 12. 2007 08:51

    Milý anonyme,vždyť o to přece jde,aby to byla jambalája ala Lucie Kolbová.Jinak by to byla úplně obyčejná Jambalája a Vy by jste autorce zcela jistě vytýkal,že takový recept může opsat v kdejaké kuchařce :-))

  • Standa Kudrlička | 17. 12. 2007 09:48

    Ty anonymy co jenom kritizují recepty miluju.Lucko,děkuji,že vás těší můj zájem.Já mám totiž kuřecí maso rád,dělám si ho dost často,takže jsem rád za každý nový recept.No a tenhle ještě neznám.Houby šitaké se dávají hlavně do asijských jídel a tohle vypadá spíš na Španělsko,ale stejně to asi zkusím.Jinak vám moc děkuji za odpověď.

  • Anonym | 16. 12. 2007 16:46

    To se na mě nezlobte, ale do jambaláje patří chorizo, které se koupí v každé masně a supermarketu, a sušené houby tam nemají co dělat. To je uplně jiný recept - něco jako jambalaja ala Lucie Kolbová

  • Lucie Kolbová | 15. 12. 2007 21:30

    Standovi: Teda abych pravdu rekla, docela jste me Vasi otazkou zaskocil. Opravdu nevim jakou by to pote melo chut. Vite co, kdyz namocite susenou houbu, pusti uzasne aroma a ta stava funguje jako magi do polevky. Doda tomu tu zvlastni chut. Obecne plati, ze je dobre davat tam houby usene, protoze z cerstvych hub to neni ono... Ale treba to s houbou sitake nebude spatne... Ale opravdu nevim... S timto zkusenost nemam... Jinak me velmi tesi Vas zajem...

  • Standa Kudrlička | 14. 12. 2007 18:36

    Lucko,asi se mě jen tak nezbavíte.Prosím vás,když nemám nasušené naše lesní houby,stačily by třeba koupené šitaké,nebo budu muset čekat až na příští rok a nějaké si nasušit?

  • Lucie Kolbová | 14. 12. 2007 12:08

    Standovi:Stando, je lepsi davat tam houby susene. Z zampionu jsem to jiz take zkusila, ale nebylo to ono - ztraci to pak to sve jambalajovske kouzlo... Jinak dekuji za prani... :o)

  • Standa Kudrlička | 13. 12. 2007 10:31

    Chtěl bych se zeptat,jestli místo sušených hub můžu dát čerstvé žampiony.Jinak to vypadá skvěle a určitě to vyzkouším.Přeji všechno nejlepší k dnešnímu svátku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Večeře Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kuřecí stehna Pálivá paprika Pepř mletý Rajčatová šťáva Rýže Sůl Sušené houby Vysočina Vývar Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

45
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Mramorovaná hrníčková bábovka
Mramorovaná hrníčková…
22
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
20
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
20
Steakový salát à la Caesar
Steakový salát à la…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Jambalája
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact