• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jambalája
Napište svůj komentář k receptu

Jambalája

autor: kolbovalucie
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jambalája
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí stehna bez kůže
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks zelená paprika dlouhé,ne kapie
    • 30
      g sušené houby 20-30
    • 0,50
      l rajčatová šťáva
    • 10
      ks vysočina
    • 200
      g rýže
    • 60
      ml vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opečeme stehna po všech stranách (cca 7 minut). Vyndáme je na talíř, osolíme a opepříme. Do tuku po kuřatech přidáme - na drobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou papriku, houby (pozn. já si houby dopředu namočím a směs podleju troškou vody z hub) a dusíme 10 minut. Pak přidáme utřený česnek, salám, zaprášíme pálivou paprikou, přidáme kuře a zalijeme rajčatovou šťávou. Na mírném ohni dusíme 20 minut. Poté přidat rýži a zalít vývarem. Dusíme 20 minut do změknutí rýže.
2
Pokud máte děti, místo pálivé papriky můžete dát papriku sladkou. Jambalája nebude tak ostrá a nebude mít tak výraznou chuť.
3
Jambalája se podává s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Kolbová | 30. 12. 2007 22:07

    Lusinda: Dekuji, jsem rada, ze Vam chutnalo...

  • Lucie Kolbová | 30. 12. 2007 22:06

    Standovi: Dekuji... :o)

  • Lusinda | 21. 12. 2007 14:46

    Dnes vyzkoušeno-moooooc dobré!Jinak i já se připojuji a přeji vše nej a hlavně zdraví pro Vás i Vaše mimi.

  • Standa Kudrlička | 21. 12. 2007 11:29

    Milá Lucko,tak to vám k těm krásným svátkům přeji také zdravé a krásné miminko.Mějte se moc a moc fajn,určitě se ozvu,až si tu vaši dobrotu uvařím.

  • Lucie Kolbová | 19. 12. 2007 20:01

    Standovi: Mily Stando, dekuji. Rodinu teprve cekam :o) A to doslova :o) Jsem jeste mlade kure :o) Budu se moc tesit na Vasi zpravu, jak Vam chutnalo. I Vam preji krasne Vanoce a hlavne uspesny nastavajici rok...

  • Standa Kudrlička | 19. 12. 2007 08:49

    Lucko,vůbec se nemusíte omlouvat,před Vánocemi nemá čas asi skoro žádná ženská.Jinak máte úplnou pravdu,něco jsem si o Jambaláje našel a původně je to pokrm brazilských indiánů,takže španělské chorizo tam vůbec nepatří.Na 100% tento recept vyzkouším a určitě dám vědět jak dopadl.Přeji vám a vaší rodině krásné svátky.

  • Lucie Kolbová | 18. 12. 2007 19:40

    Pro Petra: Děkuji... :o)

  • Lucie Kolbová | 18. 12. 2007 19:40

    Pro Standa: Milý Stando, moc se omlouvám, že reaguji tak pozdě, ale před Vánoci prostě není moc času. Já mám kuře také ráda, ale musím se přiznat, že častěji utíkám k vaření prasátka :o) Stando, určitě to zkuste a dejte mi vědět... Doufám, že Vám bude chutnat... :o) Budu se těšit na Váš komentář...

  • Lucie Kolbová | 18. 12. 2007 19:36

    Pro anonym: Teda, nevím, co jsem Vám udělala, ale Jambalája je původem pokrm indiánů, kteří ji vařili při nějakých slavnostnějších příležitostech. Tento recept jsem se naučila a nemyslím, že bych ho kdy jak upravovala. Neopisuji recepty z kuchařek a nevydávam je za své. Toto mě naučila má babička a já se o to chtěla podělit. Nevím, jak Jambaláju děláte Vy, ale já ji už od mala dělám takto a vždy měla úspěch.

  • Petra Plevová | 18. 12. 2007 08:51

    Milý anonyme,vždyť o to přece jde,aby to byla jambalája ala Lucie Kolbová.Jinak by to byla úplně obyčejná Jambalája a Vy by jste autorce zcela jistě vytýkal,že takový recept může opsat v kdejaké kuchařce :-))

  • Standa Kudrlička | 17. 12. 2007 09:48

    Ty anonymy co jenom kritizují recepty miluju.Lucko,děkuji,že vás těší můj zájem.Já mám totiž kuřecí maso rád,dělám si ho dost často,takže jsem rád za každý nový recept.No a tenhle ještě neznám.Houby šitaké se dávají hlavně do asijských jídel a tohle vypadá spíš na Španělsko,ale stejně to asi zkusím.Jinak vám moc děkuji za odpověď.

  • Anonym | 16. 12. 2007 16:46

    To se na mě nezlobte, ale do jambaláje patří chorizo, které se koupí v každé masně a supermarketu, a sušené houby tam nemají co dělat. To je uplně jiný recept - něco jako jambalaja ala Lucie Kolbová

  • Lucie Kolbová | 15. 12. 2007 21:30

    Standovi: Teda abych pravdu rekla, docela jste me Vasi otazkou zaskocil. Opravdu nevim jakou by to pote melo chut. Vite co, kdyz namocite susenou houbu, pusti uzasne aroma a ta stava funguje jako magi do polevky. Doda tomu tu zvlastni chut. Obecne plati, ze je dobre davat tam houby usene, protoze z cerstvych hub to neni ono... Ale treba to s houbou sitake nebude spatne... Ale opravdu nevim... S timto zkusenost nemam... Jinak me velmi tesi Vas zajem...

  • Standa Kudrlička | 14. 12. 2007 18:36

    Lucko,asi se mě jen tak nezbavíte.Prosím vás,když nemám nasušené naše lesní houby,stačily by třeba koupené šitaké,nebo budu muset čekat až na příští rok a nějaké si nasušit?

  • Lucie Kolbová | 14. 12. 2007 12:08

    Standovi:Stando, je lepsi davat tam houby susene. Z zampionu jsem to jiz take zkusila, ale nebylo to ono - ztraci to pak to sve jambalajovske kouzlo... Jinak dekuji za prani... :o)

  • Standa Kudrlička | 13. 12. 2007 10:31

    Chtěl bych se zeptat,jestli místo sušených hub můžu dát čerstvé žampiony.Jinak to vypadá skvěle a určitě to vyzkouším.Přeji všechno nejlepší k dnešnímu svátku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Večeře Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kuřecí stehna Pálivá paprika Pepř mletý Rajčatová šťáva Rýže Sůl Sušené houby Vysočina Vývar Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

Kávová poleva

Kávová poleva

Marinované špízy

Marinované špízy

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Jahodové lívanečky II.

Jahodové lívanečky II.

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

147
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
89
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
70
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
63
Dýňová tortila
Dýňová tortila
55
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa, seznamte se
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa,…
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody nezplesniví
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody…
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
AHA.cz Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bára Nesvadbová: Celá rodina bojovala s omikronem! 10 dní hrůzy a strachu o dceru!

Bára Nesvadbová: Celá rodina bojovala s omikronem! 10 dní hrůzy a strachu o dceru!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

  • Recepty.cz
  • Jambalája
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact