• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jambalája
Napište svůj komentář k receptu

Jambalája

autor: kolbovalucie
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jambalája
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí stehna bez kůže
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks zelená paprika dlouhé,ne kapie
    • 30
      g sušené houby 20-30
    • 0,50
      l rajčatová šťáva
    • 10
      ks vysočina
    • 200
      g rýže
    • 60
      ml vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opečeme stehna po všech stranách (cca 7 minut). Vyndáme je na talíř, osolíme a opepříme. Do tuku po kuřatech přidáme - na drobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou papriku, houby (pozn. já si houby dopředu namočím a směs podleju troškou vody z hub) a dusíme 10 minut. Pak přidáme utřený česnek, salám, zaprášíme pálivou paprikou, přidáme kuře a zalijeme rajčatovou šťávou. Na mírném ohni dusíme 20 minut. Poté přidat rýži a zalít vývarem. Dusíme 20 minut do změknutí rýže.
2
Pokud máte děti, místo pálivé papriky můžete dát papriku sladkou. Jambalája nebude tak ostrá a nebude mít tak výraznou chuť.
3
Jambalája se podává s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Kolbová | 30. 12. 2007 22:07

    Lusinda: Dekuji, jsem rada, ze Vam chutnalo...

  • Lucie Kolbová | 30. 12. 2007 22:06

    Standovi: Dekuji... :o)

  • Lusinda | 21. 12. 2007 14:46

    Dnes vyzkoušeno-moooooc dobré!Jinak i já se připojuji a přeji vše nej a hlavně zdraví pro Vás i Vaše mimi.

  • Standa Kudrlička | 21. 12. 2007 11:29

    Milá Lucko,tak to vám k těm krásným svátkům přeji také zdravé a krásné miminko.Mějte se moc a moc fajn,určitě se ozvu,až si tu vaši dobrotu uvařím.

  • Lucie Kolbová | 19. 12. 2007 20:01

    Standovi: Mily Stando, dekuji. Rodinu teprve cekam :o) A to doslova :o) Jsem jeste mlade kure :o) Budu se moc tesit na Vasi zpravu, jak Vam chutnalo. I Vam preji krasne Vanoce a hlavne uspesny nastavajici rok...

  • Standa Kudrlička | 19. 12. 2007 08:49

    Lucko,vůbec se nemusíte omlouvat,před Vánocemi nemá čas asi skoro žádná ženská.Jinak máte úplnou pravdu,něco jsem si o Jambaláje našel a původně je to pokrm brazilských indiánů,takže španělské chorizo tam vůbec nepatří.Na 100% tento recept vyzkouším a určitě dám vědět jak dopadl.Přeji vám a vaší rodině krásné svátky.

  • Lucie Kolbová | 18. 12. 2007 19:40

    Pro Petra: Děkuji... :o)

  • Lucie Kolbová | 18. 12. 2007 19:40

    Pro Standa: Milý Stando, moc se omlouvám, že reaguji tak pozdě, ale před Vánoci prostě není moc času. Já mám kuře také ráda, ale musím se přiznat, že častěji utíkám k vaření prasátka :o) Stando, určitě to zkuste a dejte mi vědět... Doufám, že Vám bude chutnat... :o) Budu se těšit na Váš komentář...

  • Lucie Kolbová | 18. 12. 2007 19:36

    Pro anonym: Teda, nevím, co jsem Vám udělala, ale Jambalája je původem pokrm indiánů, kteří ji vařili při nějakých slavnostnějších příležitostech. Tento recept jsem se naučila a nemyslím, že bych ho kdy jak upravovala. Neopisuji recepty z kuchařek a nevydávam je za své. Toto mě naučila má babička a já se o to chtěla podělit. Nevím, jak Jambaláju děláte Vy, ale já ji už od mala dělám takto a vždy měla úspěch.

  • Petra Plevová | 18. 12. 2007 08:51

    Milý anonyme,vždyť o to přece jde,aby to byla jambalája ala Lucie Kolbová.Jinak by to byla úplně obyčejná Jambalája a Vy by jste autorce zcela jistě vytýkal,že takový recept může opsat v kdejaké kuchařce :-))

  • Standa Kudrlička | 17. 12. 2007 09:48

    Ty anonymy co jenom kritizují recepty miluju.Lucko,děkuji,že vás těší můj zájem.Já mám totiž kuřecí maso rád,dělám si ho dost často,takže jsem rád za každý nový recept.No a tenhle ještě neznám.Houby šitaké se dávají hlavně do asijských jídel a tohle vypadá spíš na Španělsko,ale stejně to asi zkusím.Jinak vám moc děkuji za odpověď.

  • Anonym | 16. 12. 2007 16:46

    To se na mě nezlobte, ale do jambaláje patří chorizo, které se koupí v každé masně a supermarketu, a sušené houby tam nemají co dělat. To je uplně jiný recept - něco jako jambalaja ala Lucie Kolbová

  • Lucie Kolbová | 15. 12. 2007 21:30

    Standovi: Teda abych pravdu rekla, docela jste me Vasi otazkou zaskocil. Opravdu nevim jakou by to pote melo chut. Vite co, kdyz namocite susenou houbu, pusti uzasne aroma a ta stava funguje jako magi do polevky. Doda tomu tu zvlastni chut. Obecne plati, ze je dobre davat tam houby usene, protoze z cerstvych hub to neni ono... Ale treba to s houbou sitake nebude spatne... Ale opravdu nevim... S timto zkusenost nemam... Jinak me velmi tesi Vas zajem...

  • Standa Kudrlička | 14. 12. 2007 18:36

    Lucko,asi se mě jen tak nezbavíte.Prosím vás,když nemám nasušené naše lesní houby,stačily by třeba koupené šitaké,nebo budu muset čekat až na příští rok a nějaké si nasušit?

  • Lucie Kolbová | 14. 12. 2007 12:08

    Standovi:Stando, je lepsi davat tam houby susene. Z zampionu jsem to jiz take zkusila, ale nebylo to ono - ztraci to pak to sve jambalajovske kouzlo... Jinak dekuji za prani... :o)

  • Standa Kudrlička | 13. 12. 2007 10:31

    Chtěl bych se zeptat,jestli místo sušených hub můžu dát čerstvé žampiony.Jinak to vypadá skvěle a určitě to vyzkouším.Přeji všechno nejlepší k dnešnímu svátku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Večeře Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kuřecí stehna Pálivá paprika Pepř mletý Rajčatová šťáva Rýže Sůl Sušené houby Vysočina Vývar Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Židovské řízky

Židovské řízky

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Doporučujeme

10 minut
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

256
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
172
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
116
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
105
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
98
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Jambalája
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact