• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jamajská bábovka nebo dort
Napište svůj komentář k receptu

Jamajská bábovka nebo dort

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jamajská bábovka nebo dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      dl polohrubá mouka
    • 1
      dl kokosová moučka
    • 1
      dl ořechy
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks kakao
    • 2
      dl cukr krupice
    • hera 1/2 kostky nebo máslo
    • 2
      dl mléko necelé
    • tuk a kokosová moučka na formu

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr a tuk utřeme nejlépe v robotu, přidáme ostatní přísady a tolik mléka, aby vzniklo lité těsto. Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme kokosovou moučkou a vlijeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě, nejprve při 200° C, po zapečení stáhneme na 150 °C a dopečeme. Hotovou bábovku necháme prochladit ve formě, vyklopíme, polijeme čokoládovou, rumovou nebo citrónovou polevou a hustě posypeme strouhaným kokosem.
2
Pro slavnostnější příležitosti můžeme těsto upéct v dortové formě, 2x prořízneme, naplníme libovolným krémem nebo zavařeninou, polijeme polevou a sypeme kokosem. Před podáváním zdobíme bábovku i dort ušlehanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela Žišková | 1. 5. 2008 16:51

    Mňam! Díky rumu a skořici má zvláštní šmrnc, patří k mým oblíbeným :-)

  • Pája | 24. 5. 2007 18:19

    bábovka nás zas tolik nenadchla, chutnala jako obyčejný perník.

  • SV | 6. 1. 2007 19:36

    Pokud smíchám konzer. ovoce s krémem a naplním tím tento dortík, nepromáčí se ???

  • Anonym | 30. 5. 2006 17:38

    Taky mě moc chutná, dělám jako dort se šlehačkou a Oetker krémem, chuťka

  • Anonym | 30. 5. 2006 15:35

    je bajecna

  • Marie Rončáková | 22. 5. 2006 10:41

    Pekla jsem ji a je výborná, voňavá a neosychá. Vlastně ani nemá čas oschnout.

  • Emila | 18. 5. 2006 18:23

    Je pravda, že se dá různě obměňovat, přidávám část oříšků sekaných

  • Anonym | 5. 9. 2005 17:29

    Hezky vypadá i hezky chutná!!!!!!!!!

  • Hana Janů | 27. 6. 2004 15:01

    Upekla jsem ve věncové formě, dobře se povedlo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dorty Pečení Šlehání Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Jamajka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hnědý rum Kakao Kokosová moučka Mléko Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Párky na černém pivu

Párky na černém pivu

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Slaný koláč s pórkem

Slaný koláč s pórkem

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

92
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
55
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
39
Bramboráky
Bramboráky
34
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
30
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Šíp ze Všechnopárty ohlásil definitivní konec! Mně už nemá kdo zavolat

Šíp ze Všechnopárty ohlásil definitivní konec! Mně už nemá kdo zavolat

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Expartnerka Adama Krause u soudu tvrdila: Výhrůžky slavným otcem!

Expartnerka Adama Krause u soudu tvrdila: Výhrůžky slavným otcem!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Jamajská bábovka nebo dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact