Upečeme korpus na dort: vyšleháme vejce s cukrem doběla, min. čtvrt hodinky šleháme mixérem, pak ručně vmícháme kakao, následuje mouka s kypřícím práškem a nakonec lehce vmícháme mandličky a posekanou hořkou čokoládu. Vlijeme do silikonové formy a pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 35 minut.
2
Dort necháme vychladnout a pak ho rozkrájíme na 3 kusy vodorovně.
3
Krém: Uvaříme karamelový pudink dle návodu na sáčku. Necháme ho vystydnout. Potom k němu ručním šlehačem přimícháme máslo pokojové teploty a vyšleháme hladký krém.
4
Krém potom mažeme na jednotlivé díly korpusu a slepíme dohromady na patra. Troškou krému ještě potřeme boky a vršek dortu. Boky jsem ještě sypala čoko-drobky, ale nemusí být.
5
Jelikož jsem koupila opravdu špatnou, neschnoucí čoko-polevu pofidérní značky a konzistence, stala se mi z dortu jen nevábná tekoucí hromada... :-(
6
A tak mě napadlo, jak to zamaskovat. :-)
7
Nejprve jsem válečkem vyválela marcipán, do kruhového tvaru podle dortu a natáhla jsem ho pěkně nahoru. No a pak jsem na boky přilepila cukrářské piškoty, které jsem ale před nalepením ponořila spodní stranou do instantní kávy (to aby trochu zvlhly). Kolem piškotů ovážeme stužku, kdyby se jim náhodou chtělo spadnout (když se daří, tak se daří). A je to!
8
Navrch lze ještě jako ozdobu použít třeba kandované třešinky - to jsem už nechala na dcerce. :-))