Ovoce zalijte bílým vínem a nechte nějakých 10-15 minut nasáknout. Nenechávejte déle, protože by to mohlo výrazně narušit strukturu ovoce, bylo by hodně nasáklé a takové houbovité a rozpadající se.
2
Víno zceďte a nalijte do menšího hrnce. Přidejte cukr, vanilkový lusk (nebo trochu BIO vanilkového prášku) a balíček želatiny a rozmíchejte. Zahřejte asi na 80% stupňů za občasného promíchání.
3
Vypněte sporák a nechte tak 10-15 minut chladnout - za občasného promíchání. Kdyby to houstlo moc rychle, ještě trochu zahřejte a přidejte pár lžic vína.
4
Ovoce rozdělte do mělčích misek nebo skleniček a zalijte vinným želé a nechte ztuhnout.
5
Pokud víno projde varem, přijdete o alkohol a nemusí vám to želírovat.
6
Každé víno může na želatinu reagovat trochu jinak, taky záleží na množství cukru a hlavně značce želatiny. Dodržujte postup na zadní straně balíčku. Mně to zhoustlo velmi rychle a ovoce ani nestačilo pořádně vystoupat k hladině. Můžete podávat v mělké misce nebo skleničce, či skleničku otočit dnem vzhůru na talířek a želé vyklopit.