• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodový závin
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový závin

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení listové těsto
    • 300
      g jahody velké čerstvé nebo mražené
    • 250
      g ořechy
    • 150
      g čokoládová poleva
    • 1
      šálek kokos

Postup přípravy receptu

1
Těsto rozdělíme na polovinu, budeme mít 2 záviny. Každou část rozválíme na obdélník. Do středu plátu po délce nasypeme v pásu (asi 3 cm) ořechy tak, aby byly v určité síle. Rozdělíme všechny ořechy na oba pláty, ale klidně můžeme dát ořechů víc. Na tento ořechový pás klademe těsně za sebou jednu jahodu za druhou, přičemž každou jahodu nejprve namočíme celou v polevě a ihned obalíme v kokosu. Potom delší části plátu přeložíme přes sebe, konce trošku přehneme dospodu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára Keselyova | 8. 6. 2008 22:30

    Včera som robila tento závin. Je veľmi dobrý. Jahody sa pekne obalili čokoládou aj s kokosom a spolu s orechami je to veľmi chuťovo dobrý múčnik. dáva "1". Klára

  • Klára Keselyova | 10. 5. 2008 13:20

    Veľmi sa mi ten závin pozdáva. Ukazuje sa spústa jahôd, len aby už boli. Takže dávam do oblúbených, aby som ho mala po ruke.

  • Tereza J. | 10. 5. 2008 12:35

    Šárka, to, že vám nešli obaliť jahody v čokoláde, nie je chyba receptu. Každé ovocie sa obaliť v čokoláde dá, len musí byť suché a čokoláda primeranej hustoty, ani nie riedka, ani príliš hustá. Čo tak ohodnotiť okrem receptu aj svoju zručnosť?

  • Vlaďka Daranská | 9. 5. 2008 19:18

    Pročítám recept a slintám:c)...už se těším,až ho uvedu do praxe!

  • Šárka Rudlová | 9. 5. 2008 14:39

    Dneska jsem vyzkoušela a nedopadlo to moc dobře. Jahody mi vůbec nešly obalit v čokoládě! Tak jsem to nakonec hodila na jednu hromadu, přikryla druhým plátem těsta a upekla takhle, jíst se to dá, ale zkoušet podruhé už to radši nebudu.

  • Jana z VM | 3. 7. 2006 08:31

    Závin jsem vyzkoušela, udělala jsem tři nohavice a to bylo akorát , těsta nebylo moc, možná dám příště méně ořechů, Ale jinak moc chválím, byl výborný !!

  • Tereza Jarčušková | 29. 6. 2006 12:32

    Janka, treba použiť jahody veľké. Bude to akurát.

  • Jana z VM | 29. 6. 2006 10:54

    Taky mě potom napadlo, že ty záviny udělám tři... Určitě vyzkouším, protože mě to láká a těch jahod je tolik, že už nevím, co s nima. Jenom, aby taky borůvek bylo letos jako vloni ! Díky za radu.

  • Ester S. | 29. 6. 2006 09:08

    Pani Jana, mne to neprislo, ze by bolo moc cesta. Ja som z jedneho balenia urobila 3 zaviny, valkala som jak vzdy velmi natenko. Tie jahody som davala velke a este nabrali na objeme tou cokoladou a kokosom:)

  • Jana z VM | 29. 6. 2006 07:20

    Mám dotaz na ty, co už mají s tímto receptem zkušenosti - není toho těsta moc na tak malý proužek jahod? Když dělám lístkový závin s jablky, rozvaluji jej dost natenko, takže se mi zdá, že bych toho těsta kolem jahod měla moc. Na jak tenko rozválíte lístkové těsto v tomto případě s jahodami ? Díky za odpověď.

  • Ester S. | 28. 6. 2006 16:46

    Moja skusenost: Uplna fantazia!!! A to som orechy nezohnala ani orechove aroma, takze som nakoniec dala oprazenu struhanku s trochou cukru a kakaa, no ale myslim, ze vysledok je vysoko jedly:) S tymi orechmi to asi musi byt De Luxe, ale aj takto so struhankou je to vynikajuce.A hlavne som presne dodrzala rady o peceni od Terezky a fakt lepsi listkovy zavin som este neupiekla:) Takze DIKY!

  • ivanka | 27. 6. 2006 18:51

    ZAPOMNELA JSEM UPLNE NAPSAT...DELALA JSEM NA OSLAVU A VSICHNI MLASKALI...VYPADALO TO SKVELE A MNAM MNAM...DEKUJU PANI TEREZCE...

  • Tereza Jarčušková | 27. 6. 2006 13:58

    Jejky, urobila som chybu, myslela som namiesto orechov mak, zomletý a nesparený. Ospravedlňujem sa.

  • EsterS. | 27. 6. 2006 13:03

    Mile damy, dakujem vam moc za rady! Ja to nejako skusim a mozno tie orechy kupim, nech nie som za skroba:))Vlocky som este neprazila a nedavala do pecenia, tak ale raz treba skusit aj to!Dik za pripomienku s tou horucou trubou, spravim to presne podla rady a potom napisem :)

  • Tereza Jarčušková | 27. 6. 2006 12:30

    Ester, aj ja podsýpam občas strúhanku, napr, pod jablká, ale tu by som sa priklonila skôr k tým vločkám, ako radí pani Marie, pretože ich treba trochu viac, jahody sú šťavnaté. Neviem, ja dávam vždy orechy. Tak ma teraz napadlo, možno by bolo dobré dať orechy, nesparené, len zomleté a pemiešané s trošičkou cukru, tie by vsali tekutinu tiež. Ale to je len momentálny nápad. Neodskúšaný. Hlavne pečte rýchlo v maximálne vyhriatej rúre, ako lístkové cesto všeobecne. Nemalo by sa to piecť dlhšie ako 12 min.

  • Marie Horáková | 27. 6. 2006 10:20

    Ester, zkuste ořechy nahradit dozlatova opraženými vločkami a ořechovým aroma - bývá k dostání v drogeriích.

  • Ester S. | 27. 6. 2006 08:40

    Tento listkovy zavin vyzera naozaj originalne, chcela by som ho skusit, ale nemam stvrt kila orechov a nemienim ani kupovat - su strasne drahe:(( Pani Terezka, myslite, ze funkciu orechov by mohla splnit struhanka?? Ja bezne do listkovych zavinov davam struhanku a vychadza mi to:)

  • Tereza Jarčušková | 6. 6. 2006 11:48

    Turčo, pred pečením lístkového cesta je 170 st. málo, treba rozohriať rúru naplno ( 220 st ), vložiť dnu, po 5 min stiahnúť na 190-200 st. Nemalo by byť v rúre dlhšie ako 10-12 min. Ak sú to malé kúsky, ešte menej. Jahody zostanú celé v čokoláde, pretože za tých 10 min sa nestihnú vnútri rozpiecť. Keď režete, tak je to pekné farebné, červená, hnedá čokoláda, svetlé cesto. Je dobré, ak sa strafíte tak, že jahodu rozrežete.

  • Turča | 6. 6. 2006 09:14

    Zdravím Terezko. Troubu jsem měla předehřátou na 170 st. a na tuto teplotu jsem závin i pekla. Chci se zeptat jestli Vám jahody zůstanou hezky vcelku v té čokoládě s kokosem.

  • Tereza Jarčušková | 5. 6. 2006 13:30

    Teda neviem, čo na to mám povedať. Ja tento závin robím aj z mrazených jahôd, len ich nechám odkvapkať od šťavy. Orechy sú tam na to, aby vsiakli šťavu. Nepiekli ste to veľmi pomaly ? Alebo ste to nedali do slabo vyhriatej rúry ? Lístkové cesto treba dať do horúcej rúry a po pár minútach stiahnuť teplotu. Skutočne neviem, to sa mi ešte nestalo.

  • Turča | 5. 6. 2006 12:39

    Někde jsem udělala chybu. Ořechy zhořkly a jahody splynuly s čokoládou a kokosem na nevábnou hmotu.

  • ivanka | 26. 3. 2006 23:32

    to zni nadherne.urcite vyzkousim.pak se ozvu.diky.hezky den

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Jahody Kokos Listové těsto Ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Sumeček

Sumeček

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

52
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový mřížkový koláč…
46
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
38
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Citronové orzo se špenátem
Citronové orzo se…

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Marek Ztracený překonal svůj největší strach! Bál se na plošině 13 metrů vysoko!

Marek Ztracený překonal svůj největší strach! Bál se na plošině 13 metrů vysoko!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Jahodový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact