• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Jahodový závin
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový závin

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení listové těsto
    • 300
      g jahody velké čerstvé nebo mražené
    • 250
      g ořechy
    • 150
      g čokoládová poleva
    • 1
      šálek kokos

Postup přípravy receptu

1
Těsto rozdělíme na polovinu, budeme mít 2 záviny. Každou část rozválíme na obdélník. Do středu plátu po délce nasypeme v pásu (asi 3 cm) ořechy tak, aby byly v určité síle. Rozdělíme všechny ořechy na oba pláty, ale klidně můžeme dát ořechů víc. Na tento ořechový pás klademe těsně za sebou jednu jahodu za druhou, přičemž každou jahodu nejprve namočíme celou v polevě a ihned obalíme v kokosu. Potom delší části plátu přeložíme přes sebe, konce trošku přehneme dospodu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára Keselyova | 8. 6. 2008 22:30

    Včera som robila tento závin. Je veľmi dobrý. Jahody sa pekne obalili čokoládou aj s kokosom a spolu s orechami je to veľmi chuťovo dobrý múčnik. dáva "1". Klára

  • Klára Keselyova | 10. 5. 2008 13:20

    Veľmi sa mi ten závin pozdáva. Ukazuje sa spústa jahôd, len aby už boli. Takže dávam do oblúbených, aby som ho mala po ruke.

  • Tereza J. | 10. 5. 2008 12:35

    Šárka, to, že vám nešli obaliť jahody v čokoláde, nie je chyba receptu. Každé ovocie sa obaliť v čokoláde dá, len musí byť suché a čokoláda primeranej hustoty, ani nie riedka, ani príliš hustá. Čo tak ohodnotiť okrem receptu aj svoju zručnosť?

  • Vlaďka Daranská | 9. 5. 2008 19:18

    Pročítám recept a slintám:c)...už se těším,až ho uvedu do praxe!

  • Šárka Rudlová | 9. 5. 2008 14:39

    Dneska jsem vyzkoušela a nedopadlo to moc dobře. Jahody mi vůbec nešly obalit v čokoládě! Tak jsem to nakonec hodila na jednu hromadu, přikryla druhým plátem těsta a upekla takhle, jíst se to dá, ale zkoušet podruhé už to radši nebudu.

  • Jana z VM | 3. 7. 2006 08:31

    Závin jsem vyzkoušela, udělala jsem tři nohavice a to bylo akorát , těsta nebylo moc, možná dám příště méně ořechů, Ale jinak moc chválím, byl výborný !!

  • Tereza Jarčušková | 29. 6. 2006 12:32

    Janka, treba použiť jahody veľké. Bude to akurát.

  • Jana z VM | 29. 6. 2006 10:54

    Taky mě potom napadlo, že ty záviny udělám tři... Určitě vyzkouším, protože mě to láká a těch jahod je tolik, že už nevím, co s nima. Jenom, aby taky borůvek bylo letos jako vloni ! Díky za radu.

  • Ester S. | 29. 6. 2006 09:08

    Pani Jana, mne to neprislo, ze by bolo moc cesta. Ja som z jedneho balenia urobila 3 zaviny, valkala som jak vzdy velmi natenko. Tie jahody som davala velke a este nabrali na objeme tou cokoladou a kokosom:)

  • Jana z VM | 29. 6. 2006 07:20

    Mám dotaz na ty, co už mají s tímto receptem zkušenosti - není toho těsta moc na tak malý proužek jahod? Když dělám lístkový závin s jablky, rozvaluji jej dost natenko, takže se mi zdá, že bych toho těsta kolem jahod měla moc. Na jak tenko rozválíte lístkové těsto v tomto případě s jahodami ? Díky za odpověď.

  • Ester S. | 28. 6. 2006 16:46

    Moja skusenost: Uplna fantazia!!! A to som orechy nezohnala ani orechove aroma, takze som nakoniec dala oprazenu struhanku s trochou cukru a kakaa, no ale myslim, ze vysledok je vysoko jedly:) S tymi orechmi to asi musi byt De Luxe, ale aj takto so struhankou je to vynikajuce.A hlavne som presne dodrzala rady o peceni od Terezky a fakt lepsi listkovy zavin som este neupiekla:) Takze DIKY!

  • ivanka | 27. 6. 2006 18:51

    ZAPOMNELA JSEM UPLNE NAPSAT...DELALA JSEM NA OSLAVU A VSICHNI MLASKALI...VYPADALO TO SKVELE A MNAM MNAM...DEKUJU PANI TEREZCE...

  • Tereza Jarčušková | 27. 6. 2006 13:58

    Jejky, urobila som chybu, myslela som namiesto orechov mak, zomletý a nesparený. Ospravedlňujem sa.

  • EsterS. | 27. 6. 2006 13:03

    Mile damy, dakujem vam moc za rady! Ja to nejako skusim a mozno tie orechy kupim, nech nie som za skroba:))Vlocky som este neprazila a nedavala do pecenia, tak ale raz treba skusit aj to!Dik za pripomienku s tou horucou trubou, spravim to presne podla rady a potom napisem :)

  • Tereza Jarčušková | 27. 6. 2006 12:30

    Ester, aj ja podsýpam občas strúhanku, napr, pod jablká, ale tu by som sa priklonila skôr k tým vločkám, ako radí pani Marie, pretože ich treba trochu viac, jahody sú šťavnaté. Neviem, ja dávam vždy orechy. Tak ma teraz napadlo, možno by bolo dobré dať orechy, nesparené, len zomleté a pemiešané s trošičkou cukru, tie by vsali tekutinu tiež. Ale to je len momentálny nápad. Neodskúšaný. Hlavne pečte rýchlo v maximálne vyhriatej rúre, ako lístkové cesto všeobecne. Nemalo by sa to piecť dlhšie ako 12 min.

  • Marie Horáková | 27. 6. 2006 10:20

    Ester, zkuste ořechy nahradit dozlatova opraženými vločkami a ořechovým aroma - bývá k dostání v drogeriích.

  • Ester S. | 27. 6. 2006 08:40

    Tento listkovy zavin vyzera naozaj originalne, chcela by som ho skusit, ale nemam stvrt kila orechov a nemienim ani kupovat - su strasne drahe:(( Pani Terezka, myslite, ze funkciu orechov by mohla splnit struhanka?? Ja bezne do listkovych zavinov davam struhanku a vychadza mi to:)

  • Tereza Jarčušková | 6. 6. 2006 11:48

    Turčo, pred pečením lístkového cesta je 170 st. málo, treba rozohriať rúru naplno ( 220 st ), vložiť dnu, po 5 min stiahnúť na 190-200 st. Nemalo by byť v rúre dlhšie ako 10-12 min. Ak sú to malé kúsky, ešte menej. Jahody zostanú celé v čokoláde, pretože za tých 10 min sa nestihnú vnútri rozpiecť. Keď režete, tak je to pekné farebné, červená, hnedá čokoláda, svetlé cesto. Je dobré, ak sa strafíte tak, že jahodu rozrežete.

  • Turča | 6. 6. 2006 09:14

    Zdravím Terezko. Troubu jsem měla předehřátou na 170 st. a na tuto teplotu jsem závin i pekla. Chci se zeptat jestli Vám jahody zůstanou hezky vcelku v té čokoládě s kokosem.

  • Tereza Jarčušková | 5. 6. 2006 13:30

    Teda neviem, čo na to mám povedať. Ja tento závin robím aj z mrazených jahôd, len ich nechám odkvapkať od šťavy. Orechy sú tam na to, aby vsiakli šťavu. Nepiekli ste to veľmi pomaly ? Alebo ste to nedali do slabo vyhriatej rúry ? Lístkové cesto treba dať do horúcej rúry a po pár minútach stiahnuť teplotu. Skutočne neviem, to sa mi ešte nestalo.

  • Turča | 5. 6. 2006 12:39

    Někde jsem udělala chybu. Ořechy zhořkly a jahody splynuly s čokoládou a kokosem na nevábnou hmotu.

  • ivanka | 26. 3. 2006 23:32

    to zni nadherne.urcite vyzkousim.pak se ozvu.diky.hezky den

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Jahody Kokos Listové těsto Ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Feferonový salát

Feferonový salát

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

61
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
57
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
51
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
50
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme ji! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme ji! Růžová kabelka…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Kate Beckinsaleová (51) je k nepoznání: Vztek kvůli hubnutí!

Kate Beckinsaleová (51) je k nepoznání: Vztek kvůli hubnutí!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Jahodový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact