• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodový zákusek
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový zákusek

autor: Ňulinka
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový zákusek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 5
      ks vejce větší
    • 180
      g cukr krupice
    • 6
      lžíce voda horké
    • 180
      g polohrubá mouka
  • Náplň:
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • vanilkový cukr
    • cukr dle chuti
  • Poleva:
    • jahody
    • želatina

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem, postupně zašleháváme vodu,mouku a úplně naposled sníh. Pečeme na 160 °C, dokud piškot jemně nezrůžoví.
2
Ušleháme smetany s cukrem a potřeme vychladlý piškot. Poklademe půlenými jahodami a polejeme želatinou z prášku, já používám Dr. Oetker červenou. Necháme ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Zákusek chudých

Zákusek chudých

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 29. 6. 2008 15:55

    Dneska jsem je udělala, jsou výborné. Podle Pavly jsem jahody rozmixovala, ale místo želatiny jsem je uvařila s pudinkem (želatina na sladko nám moc nejede). Nechala jsem pudink pak zchladnout a teprve potom jsem ho rozetřela na šlehačkovou náplň. Jahod jsem dala hodně, po rozmixování toho bylo 3/4 l a vodu jsem dolila do litru. Použila jsem 2 pudinky, měla jsem strach jestli to nebude moc husté, ale je to naprosto v pohodě. Chuťově vynikající.

  • Marie | 29. 6. 2008 12:05

    Tyto řezy dělám již několik let jako kiwi řezy, včera jsem dělala s broskvemi a jahodami. Také si nejdříve ušlehám šlehačku a pak teprve zamíchám zakysané smetany. je to výborný zákusek, obzvlášť teď v létě.

  • Dana M. | 28. 6. 2008 23:45

    Shodou okolností jsem také dnes dělala - korpus jsem slabě potřela jahodovou marmeládou, na to jsem dala 2 tvarohy utřené s cukrem, pokladla jahodami a zalila červenou želatinou....vzala jsem cebou na návštěvu a do hodiny se po něm jen zaprášilo...A před týdnem jsme dělala totéž ale s malinami - rovněž mňamózní záležitost...

  • Mata | 28. 6. 2008 19:13

    Výborný letný zákusok. Riadila som sa radou a najprv som ušľahala šľahačku a potom som pridala zakysanů smotanu.

  • Pavla | 26. 6. 2007 06:13

    výborný recept,dělám něco obdobného,ale jahody rozmixuji a vařím se želatinou,chutná nám to tak víc.

  • Pavla | 26. 6. 2007 06:12

    výborný recept,dělám něco obdobného,ale jahody rozmixuji a vařím se želatinou,chutná nám to tak víc.

  • Pavla | 26. 6. 2007 06:11

    výborný recept,dělám něco obdobného,ale jahody rozmixuji a vařím se želatinou,chutná nám to tak víc.

  • Anonym | 19. 6. 2007 12:21

    Toto je podobný recept jako kiwi řezy.Já ušlehám šlehačku s 1 vanilkovým cukrem a ztužovačem a 2 zakysané smetany do toho jen zlehka zamíchám.Je to krásně tuhé.Evam

  • Ňulinka - | 19. 6. 2007 10:16

    Ano,smíchat a šlehat trochu déle.Není to úplně tuhé,ale želatina a lednice to doladí.

  • helena nová | 19. 6. 2007 09:28

    šlehačku a zakysanou smetanu smíchat a šlehat dohromady? stuhne to ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zákusky
Pokrmy Sladké Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Jahody Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Kubánský dort

Kubánský dort

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
22
Dušené zelí
Dušené zelí
21
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Jahodový zákusek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact