• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodový zákusek
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový zákusek

autor: Ňulinka
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový zákusek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 5
      ks vejce větší
    • 180
      g cukr krupice
    • 6
      lžíce voda horké
    • 180
      g polohrubá mouka
  • Náplň:
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • vanilkový cukr
    • cukr dle chuti
  • Poleva:
    • jahody
    • želatina

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem, postupně zašleháváme vodu,mouku a úplně naposled sníh. Pečeme na 160 °C, dokud piškot jemně nezrůžoví.
2
Ušleháme smetany s cukrem a potřeme vychladlý piškot. Poklademe půlenými jahodami a polejeme želatinou z prášku, já používám Dr. Oetker červenou. Necháme ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Zákusek chudých

Zákusek chudých

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 29. 6. 2008 15:55

    Dneska jsem je udělala, jsou výborné. Podle Pavly jsem jahody rozmixovala, ale místo želatiny jsem je uvařila s pudinkem (želatina na sladko nám moc nejede). Nechala jsem pudink pak zchladnout a teprve potom jsem ho rozetřela na šlehačkovou náplň. Jahod jsem dala hodně, po rozmixování toho bylo 3/4 l a vodu jsem dolila do litru. Použila jsem 2 pudinky, měla jsem strach jestli to nebude moc husté, ale je to naprosto v pohodě. Chuťově vynikající.

  • Marie | 29. 6. 2008 12:05

    Tyto řezy dělám již několik let jako kiwi řezy, včera jsem dělala s broskvemi a jahodami. Také si nejdříve ušlehám šlehačku a pak teprve zamíchám zakysané smetany. je to výborný zákusek, obzvlášť teď v létě.

  • Dana M. | 28. 6. 2008 23:45

    Shodou okolností jsem také dnes dělala - korpus jsem slabě potřela jahodovou marmeládou, na to jsem dala 2 tvarohy utřené s cukrem, pokladla jahodami a zalila červenou želatinou....vzala jsem cebou na návštěvu a do hodiny se po něm jen zaprášilo...A před týdnem jsme dělala totéž ale s malinami - rovněž mňamózní záležitost...

  • Mata | 28. 6. 2008 19:13

    Výborný letný zákusok. Riadila som sa radou a najprv som ušľahala šľahačku a potom som pridala zakysanů smotanu.

  • Pavla | 26. 6. 2007 06:13

    výborný recept,dělám něco obdobného,ale jahody rozmixuji a vařím se želatinou,chutná nám to tak víc.

  • Pavla | 26. 6. 2007 06:12

    výborný recept,dělám něco obdobného,ale jahody rozmixuji a vařím se želatinou,chutná nám to tak víc.

  • Pavla | 26. 6. 2007 06:11

    výborný recept,dělám něco obdobného,ale jahody rozmixuji a vařím se želatinou,chutná nám to tak víc.

  • Anonym | 19. 6. 2007 12:21

    Toto je podobný recept jako kiwi řezy.Já ušlehám šlehačku s 1 vanilkovým cukrem a ztužovačem a 2 zakysané smetany do toho jen zlehka zamíchám.Je to krásně tuhé.Evam

  • Ňulinka - | 19. 6. 2007 10:16

    Ano,smíchat a šlehat trochu déle.Není to úplně tuhé,ale želatina a lednice to doladí.

  • helena nová | 19. 6. 2007 09:28

    šlehačku a zakysanou smetanu smíchat a šlehat dohromady? stuhne to ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zákusky
Pokrmy Sladké Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Jahody Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Řízek bez vajec

Řízek bez vajec

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

47
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
42
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
34
Bábovkový dort
Bábovkový dort
34
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím…
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Jahodový zákusek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact