• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodový zákusek
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový zákusek

autor: Ňulinka
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový zákusek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 5
      ks vejce větší
    • 180
      g cukr krupice
    • 6
      lžíce voda horké
    • 180
      g polohrubá mouka
  • Náplň:
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • vanilkový cukr
    • cukr dle chuti
  • Poleva:
    • jahody
    • želatina

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem, postupně zašleháváme vodu,mouku a úplně naposled sníh. Pečeme na 160 °C, dokud piškot jemně nezrůžoví.
2
Ušleháme smetany s cukrem a potřeme vychladlý piškot. Poklademe půlenými jahodami a polejeme želatinou z prášku, já používám Dr. Oetker červenou. Necháme ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Zákusek chudých

Zákusek chudých

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 29. 6. 2008 15:55

    Dneska jsem je udělala, jsou výborné. Podle Pavly jsem jahody rozmixovala, ale místo želatiny jsem je uvařila s pudinkem (želatina na sladko nám moc nejede). Nechala jsem pudink pak zchladnout a teprve potom jsem ho rozetřela na šlehačkovou náplň. Jahod jsem dala hodně, po rozmixování toho bylo 3/4 l a vodu jsem dolila do litru. Použila jsem 2 pudinky, měla jsem strach jestli to nebude moc husté, ale je to naprosto v pohodě. Chuťově vynikající.

  • Marie | 29. 6. 2008 12:05

    Tyto řezy dělám již několik let jako kiwi řezy, včera jsem dělala s broskvemi a jahodami. Také si nejdříve ušlehám šlehačku a pak teprve zamíchám zakysané smetany. je to výborný zákusek, obzvlášť teď v létě.

  • Dana M. | 28. 6. 2008 23:45

    Shodou okolností jsem také dnes dělala - korpus jsem slabě potřela jahodovou marmeládou, na to jsem dala 2 tvarohy utřené s cukrem, pokladla jahodami a zalila červenou želatinou....vzala jsem cebou na návštěvu a do hodiny se po něm jen zaprášilo...A před týdnem jsme dělala totéž ale s malinami - rovněž mňamózní záležitost...

  • Mata | 28. 6. 2008 19:13

    Výborný letný zákusok. Riadila som sa radou a najprv som ušľahala šľahačku a potom som pridala zakysanů smotanu.

  • Pavla | 26. 6. 2007 06:13

    výborný recept,dělám něco obdobného,ale jahody rozmixuji a vařím se želatinou,chutná nám to tak víc.

  • Pavla | 26. 6. 2007 06:12

    výborný recept,dělám něco obdobného,ale jahody rozmixuji a vařím se želatinou,chutná nám to tak víc.

  • Pavla | 26. 6. 2007 06:11

    výborný recept,dělám něco obdobného,ale jahody rozmixuji a vařím se želatinou,chutná nám to tak víc.

  • Anonym | 19. 6. 2007 12:21

    Toto je podobný recept jako kiwi řezy.Já ušlehám šlehačku s 1 vanilkovým cukrem a ztužovačem a 2 zakysané smetany do toho jen zlehka zamíchám.Je to krásně tuhé.Evam

  • Ňulinka - | 19. 6. 2007 10:16

    Ano,smíchat a šlehat trochu déle.Není to úplně tuhé,ale želatina a lednice to doladí.

  • helena nová | 19. 6. 2007 09:28

    šlehačku a zakysanou smetanu smíchat a šlehat dohromady? stuhne to ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zákusky
Pokrmy Sladké Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Jahody Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Chlebové placky

Chlebové placky

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Domácí nugát

Domácí nugát

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

193
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
118
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
113
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
98
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
93
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Jahodový zákusek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact