Asi hodinu před servírováním očistíme a omyjeme jahody. Plody osušíme, otrháme okvětní lístky a rozpůlíme. Poté pokapeme jahody javorovým sirupem a necháme odležet, aby pustily šťávu. Smetanu osladíme vanilkovým cukrem a našleháme. Jahody vyrovnáme do pohárů nebo misek (nejlépe skleněných). Omyjeme a rozpůlíme citron. Vymačkáme všechnu šťávu a 1 lžíci po kapičkách zašleháme do smetany. Postupujeme velmi pomalu, aby se šlehačka nesrazila. Zbývající šťávou přelijeme jahody. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček a na každý pohár jí nastříkáme pořádný kopec. Opereme mátu, osušíme ji a otrháme lístky. Šlehačku přelijeme jahodovým sirupem a navrch ozdobíme lístkem máty.
dalli by sme si poharek z jahodamy ze zmrzlinou a z bananem mnam mnam mana a cira :-\ :-\
nikola babiczova
|26. 1. 2010 18:25
je to GOOD libi se mi to
zdenka supolova
|4. 7. 2009 19:20
Ta šlehačka s citronovou šťávou zní moc lákavě,mně se určitě zdrcne...a k čemu je lžíce pudinku v ingrediencich,asi je to chyba a má být vanilkový cukr a ne pudink?