Rozšleháme cukr s vajíčky a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15 minut). Pak nalijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech a pečeme dozlatova (160 °C, asi 15-20 minut).
2
Vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Očistíme jahody, nakrájíme na plátky a položíme na piškot. Pudink uvaříme v mléce, osladíme a rozmixujeme s tvarohem. Tuto směs nalijeme na piškot s jahodami a necháme ztuhnout.
3
//Další alternativa pro tento recept jsou banány (na 1 plech 4 ks) a čokoládový pudnik. Tento recept je rychlý, ale fakt výborný.//
No cukr tam samozřejmě přijde taky. Koukám na tyto stránky po hodně dlouhé době a připadá mi, že je když je předělali, tak se nějaké ingredience u starších receptů ztratily... Jako cukr tady třeba...
Jinak je to klasický piškot, dokonce si myslím, že v původním receptu mám 5 lžic mouky a 5 lžic cukru, protože do piškotu jsem to snad nikdy nevážila :o
Chtela jsem se zeptat - v ingrediencich na testo jsou jen vajicka a mouka, v postupu se mluvi take o cukru, ktery se sleha s vajicky. Kolik toho cukru?
Lucie Slobodová
|31. 3. 2010 21:12
Výborný, dávám 1 ! Na pudink jsem nastrouhala čokoládu.
Terezie Bartusková
|29. 12. 2007 15:48
Určitě může být i jiné ovoce. Meruňky, broskve, banán... Co zahrada dá, nebo co máte rádi. S piškotem a pudinkem toho lze kombinovat myslím dost.
michaela Ernstová
|22. 12. 2007 12:51
Zeptám se jestli může byt místo jahod něco jiného za ovoce??
Terezie Bartusková
|26. 4. 2006 21:42
Cukr záleží dle chuti. My věční dietáři...:). Přiznám se, že hodně receptů šidím, ale doma jsou zvyklí. Nejlepší je ochutnat a dát podle sebe...
Julča
|16. 4. 2006 16:54
Opravdu super dala jsem to do dortové formi a zasypala hustě kakaem,jen nevím kolik se dává cukru do pudinku a tak to nebylo moc sladké,ale nevadí příště dám víc,a prubnu i tu možnost s banány.
Kuchařka on-line
|15. 1. 2006 17:03
1,5 kusu tvarohu
Hana Vařeková
|15. 1. 2006 13:53
1,5 kg tvarohu nebo 1,5 ks tvarohu?
marti
|1. 8. 2005 12:38
Vyzkoušela jsem variantu s banány a čokoládovým pudinkem. Moc nám to chutnalo :-)
Monika
|5. 7. 2005 10:31
Bylo to opravdu moc dobré.
Terka
|30. 6. 2005 20:29
Prášek nedávám
Monika
|29. 6. 2005 12:47
A co prášek do pečiva ten tam nepřijde?
Terezka Bartusková
|27. 6. 2005 18:47
Mouku používám polohrubou. Jinak dík za tip s sněhem, určitě to vyzkouším.
Alena
|21. 6. 2005 11:00
Mouka není uvedena jaká, ale myslím, že polohrubá by nic nezkazila co říkate p. Terezko ?
Jitka
|21. 6. 2005 08:22
Jaká mouka?
Anonym
|20. 6. 2005 13:12
Baba Je to pravda
Jana z VM
|20. 6. 2005 13:00
Když se nejprve našlehá sníh s cukrem krupice a potom zašlehají žloutky a zamíchá mouka, nemusí se ani šlehat tak dlouho a piškot je nadýchaný.