• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodový (ovocný) pohár
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový (ovocný) pohár

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 38
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový (ovocný) pohár
Jahodový (ovocný) pohár
Jahodový (ovocný) pohár
Jahodový (ovocný) pohár
Jahodový (ovocný) pohár
Jahodový (ovocný) pohár
Jahodový (ovocný) pohár
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 300
      g měkký tvaroh případně hustá zakysaná smetana, cca
    • 750
      g jahody čerstvé nebo mražené, případně maliny, borůvky, lesní nebo zahradní mražená směs..., cca
    • 300
      ml smetana ke šlehání cca
    • 150
      g sušenky máslové nebo Lotus karamelové, cca
    • cukr krupice dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Ovocná vrstva: pokud budeme používat čerstvé ovoce, můžeme ho na dno sklenic (pohárů) dát celé drobné nebo pokrájené, případně zlehka rozmačkané a smíchané s trochou cukru. Pokud použijeme zmražené, vysypeme ho do kastrolu, posypeme cukrem dle chuti a krátce povaříme, pak necháme zchladnout.

RADA: Rychlé dezerty do 20 minut

2
Smetanový krém: tvaroh (mascarpone) nebo kysanou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a dle chuti i cukrem krupicí (moučkou). Pak zlehka vmícháme do tuha ušlehanou smetanu.
3
Sušenková vrstva: sušenky rozmačkáme nebo rozmixujeme. Přidat do nich můžeme ještě trošku rozpuštěného másla.
4
Množství je orientační, záleží na velikosti skleniček, počtu osob, objemu porcí... Vrstvíme dle chuti ovoce, smetanový krém, drcené sušenky... Zdobíme dle chuti kouskem ovoce, krémem... Necháme před podáváním vychladit.

RADA: Kam na levný samosběr jahod?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové muffiny

Jahodové muffiny

Jahodový sorbet

Jahodový sorbet

Jahodové ravioli

Jahodové ravioli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nina | 9. 11. 2016 12:27

    Použila jsem mraženou lesní směs, kterou jsem velmi krátce povařila s vanilkou a třtinovým cukrem. Ve sklenicích to vypadá velmi vznešeně a ta chuť!

  • Diana | 13. 7. 2016 12:43

    Hned bych si dala rict!

  • JÍŤA | 6. 6. 2015 15:07

    SENZAČNÍ :-)) LEPŠÍ JAK PEČENÁ BUCHTA, KDYŽ JE TAK VEDRO :-S

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z mléka / sýra Nepečené Z ovoce Dezerty Květen Červen Červenec Srpen Dopolední svačina Svačina Večeře Chlazení Mixování Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Měkký tvaroh Smetana ke šlehání Sušenky Vanilkový cukr

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Metrový koláč

Metrový koláč

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem

Čokoládové buchtičky s čokoládovým…

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

46
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
31
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
26
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
24
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený flatbread s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Jahodovomalinový cheesecake
Jahodovomalinový cheesecake
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodový dort - krémový
Jahodový dort - krémový
Jahodový dort III.
Jahodový dort III.
Jahodový dort nebo řezy - nepečený
Jahodový dort nebo řezy - nepečený
  • Recepty.cz
  • Jahodový (ovocný) pohár
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact