• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodový likér
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový likér

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový likér
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l jahody Rozmačkané
    • 450
      ml vodka
    • 2
      hrnek cukr

Postup přípravy receptu

1
Do větší sklenice třeba od okurek vkládáme vrstvy jahod a cukru. Zalijeme alkoholem, uzavřeme a uložíme na tmavé místo při pokojové teplotě na 1 měsíc. (Po dvou týdnech převrátíme a potom každé dva dny).
2
Přecedíme (jahody můžeme použít do koktejlů, bowle, dezertů nebo na zmrzlinu) a necháme ustát, až nám sedne kal. Opatrně přefiltrujeme (husté plátno, kávový filtr) a naplníme do lahví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Výborný kávový likér

Výborný kávový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Šindlerová | 21. 6. 2006 11:05

    Paní Marie, to je dobrá VODKA a ne dobrá VODA :-)))))))))

  • luckymili | 20. 6. 2006 18:02

    Doufám, že jsem napsala správně název toho cukru, já už ani nevím,jak se teď jmenují, prostě ne moučkový.

  • luckymili | 20. 6. 2006 17:59

    p. Marie, alkoholu, jak je psáno 450 ml a voda se tam žádná nedává.

  • luckymili | 20. 6. 2006 17:58

    p. Ivano, ano hrnkem je myšleno 250ml nebo, chcete-li 225 g pískového cukru. Jahody se jen rozmačkají vidličkou.

  • Marie Svobodová | 20. 6. 2006 16:30

    Toho alkoholu kolik? a co s tou vodou?

  • Zdeňka | 20. 6. 2006 16:21

    Minulý rok jsem dělala podobný likér z malin a byl výborný,myslím,že i tento stojí za vyzkoušení.Paní Ivano,jahody se dávájí rozmačkané(1 litr rozmačkaných jahod).

  • Ivana Přikrylová | 20. 6. 2006 16:02

    Vypadá to moc dobře, jenom bych prosila upřesnit hrnek je myšleno 1/4 litrový?. Jahody se tam dávají celé, nebylo by lepší je předem rozmixovat, aby pustily více šťávy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Alkoholické Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jahody Vodka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

66
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
40
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
40
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
37
Klasické lečo
Klasické lečo
33
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Marika Gombitová překvapila: Po letech dramatická změna vzhledu!

Marika Gombitová překvapila: Po letech dramatická změna vzhledu!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým…
Jahodový koláč s krémem
Jahodový koláč s krémem
Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)
Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)
Jahodový patrový dort
Jahodový patrový dort
Jahodový piškot s pudinkem
Jahodový piškot s pudinkem
Jahodový pohár
Jahodový pohár
  • Recepty.cz
  • Jahodový likér
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact