• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodový kompot - starý recept
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový kompot - starý recept

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový kompot - starý recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • jahody
    • voda
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Na 1 litr vody použijeme 1 kg cukru, toto množství stačí na 5 kg jahod.
2
<BR>Omyté jahody dáme šetrně do mísy a zalijeme zchladlým převařeným cukerným roztokem. Mísu přikryjeme a vše necháme stát přes noc, aby se ovoce prosladilo.
3
Příští den je plníme lžičkou do sklenic, řádně uzavřeme a při pomalém zahřívání sterilujeme při 80 °C 10 minut. Pokud nám zbyde štáva dáme samotnou do sklenice a též sterilujeme.
4
<BR><BR>Tento recept je vyzkoušený, jahody chutnají výtečně a nestoupají ve sklenicích.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Rychlá babiččina bábovka 100 let starý

Rychlá babiččina bábovka 100 let starý

Rychlý jablkový kompot

Rychlý jablkový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hedvika | 31. 5. 2014 19:34

    dobrej a jak zavarujete vickem dolu??

  • Jana Minďarova | 2. 6. 2009 19:01

    Asi první jahody, které se nekazí, zatím vypadají dobře.

  • Tereza J. | 19. 8. 2008 20:38

    Všetko drobné ovocie - jahody, černice, maliny, ríbezle, jostu - zaváram len vo vlastnej šťave. Majú vysoké % vody, je zbytočné ešte vodu pridávať. Počas sterilizácie krásne pustia vlastnú šťavu.

  • Jana Remková | 19. 8. 2008 20:27

    Já jahody zasypu cukrem,zaliju vodou a hned zavařuji v troubě.Nevím,jak dlouho,sleduji to,podle vzhledu,aby se nerozvařily.Asi jako okurky,jen na chycení víček.Ještě se mi nezkazily,zato broskve,nevím,proč,každý rok.

  • Olga Zehnalová | 19. 8. 2008 18:21

    Mňa tiež odrádza od zavárania jahôd to, že sa mi dosť pohárov vždy pokazí. Ale tento rok som skúsila zavárať podľa tohto receptu a zdá sa, že to bude dobré.Majú peknú farbu a poháre zatiaľ držia, nevyzerá, že by sa mali pokaziť, dúfam , že to tentoraz vyjde.

  • Věra | 27. 6. 2005 09:37

    Jahody nechte přes noc prosladi v chladu, pěkně nassákou sladkost a nic se nestane. Druhý den dělám dle puved. postupu. V zavařovacím hrnci dám 80 stupňů 10 miínut, pak vypnu a nechám ještě 10 min. pak vyndám. Zatím se jahody drží

  • Jana z VM | 27. 6. 2005 08:06

    Se zavařenými jahodami mám špatné zkušečnosti. Vždycky nějaká sklenice má plíseň. Nedokážu pochopit, proč tomu tak je. Je pravda, že to dělám jinak - prosypu jahody ve sklenici cukrem a druhý den, až pustí šťávu, zadělám víčkem a zavařím. Vodu vůbec nedávám. Jsou to jahody ve vlastní šťávě. Takže mám vyzkoušet, paní Věro, Váš recept a nebudou se jahody kazit?!

  • Naďa | 26. 6. 2005 22:02

    Takhle dělala jahody už i moje maminka.Sklenice se takhle krásně naplní až po okraj.Jen jsme je nenechávali přes noc , zalévám jahody teplým nálevem.Potom stačí nechat stát 3-4 hodinky a jsou taky krásně proslazené a mají krásně červenou barvu.

  • Anonym | 26. 6. 2005 08:27

    bezvadný recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Ostatní Zavařování a nakládání Dopolední svačina Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jahody Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexická omáčka

Mexická omáčka

Zabijačková polévka

Zabijačková polévka

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Čebureky

Čebureky

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Banánovo-mangové smoothie

Banánovo-mangové smoothie

Hrášková polévka se šunkou

Hrášková polévka se šunkou

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

119
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
69
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná …
53
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s…
42
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo -…
24
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Jahodový kompot - starý recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact