• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodový kompot - starý recept
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový kompot - starý recept

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový kompot - starý recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • jahody
    • voda
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Na 1 litr vody použijeme 1 kg cukru, toto množství stačí na 5 kg jahod.
2
<BR>Omyté jahody dáme šetrně do mísy a zalijeme zchladlým převařeným cukerným roztokem. Mísu přikryjeme a vše necháme stát přes noc, aby se ovoce prosladilo.
3
Příští den je plníme lžičkou do sklenic, řádně uzavřeme a při pomalém zahřívání sterilujeme při 80 °C 10 minut. Pokud nám zbyde štáva dáme samotnou do sklenice a též sterilujeme.
4
<BR><BR>Tento recept je vyzkoušený, jahody chutnají výtečně a nestoupají ve sklenicích.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Rychlá babiččina bábovka 100 let starý

Rychlá babiččina bábovka 100 let starý

Rychlý jablkový kompot

Rychlý jablkový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hedvika | 31. 5. 2014 19:34

    dobrej a jak zavarujete vickem dolu??

  • Jana Minďarova | 2. 6. 2009 19:01

    Asi první jahody, které se nekazí, zatím vypadají dobře.

  • Tereza J. | 19. 8. 2008 20:38

    Všetko drobné ovocie - jahody, černice, maliny, ríbezle, jostu - zaváram len vo vlastnej šťave. Majú vysoké % vody, je zbytočné ešte vodu pridávať. Počas sterilizácie krásne pustia vlastnú šťavu.

  • Jana Remková | 19. 8. 2008 20:27

    Já jahody zasypu cukrem,zaliju vodou a hned zavařuji v troubě.Nevím,jak dlouho,sleduji to,podle vzhledu,aby se nerozvařily.Asi jako okurky,jen na chycení víček.Ještě se mi nezkazily,zato broskve,nevím,proč,každý rok.

  • Olga Zehnalová | 19. 8. 2008 18:21

    Mňa tiež odrádza od zavárania jahôd to, že sa mi dosť pohárov vždy pokazí. Ale tento rok som skúsila zavárať podľa tohto receptu a zdá sa, že to bude dobré.Majú peknú farbu a poháre zatiaľ držia, nevyzerá, že by sa mali pokaziť, dúfam , že to tentoraz vyjde.

  • Věra | 27. 6. 2005 09:37

    Jahody nechte přes noc prosladi v chladu, pěkně nassákou sladkost a nic se nestane. Druhý den dělám dle puved. postupu. V zavařovacím hrnci dám 80 stupňů 10 miínut, pak vypnu a nechám ještě 10 min. pak vyndám. Zatím se jahody drží

  • Jana z VM | 27. 6. 2005 08:06

    Se zavařenými jahodami mám špatné zkušečnosti. Vždycky nějaká sklenice má plíseň. Nedokážu pochopit, proč tomu tak je. Je pravda, že to dělám jinak - prosypu jahody ve sklenici cukrem a druhý den, až pustí šťávu, zadělám víčkem a zavařím. Vodu vůbec nedávám. Jsou to jahody ve vlastní šťávě. Takže mám vyzkoušet, paní Věro, Váš recept a nebudou se jahody kazit?!

  • Naďa | 26. 6. 2005 22:02

    Takhle dělala jahody už i moje maminka.Sklenice se takhle krásně naplní až po okraj.Jen jsme je nenechávali přes noc , zalévám jahody teplým nálevem.Potom stačí nechat stát 3-4 hodinky a jsou taky krásně proslazené a mají krásně červenou barvu.

  • Anonym | 26. 6. 2005 08:27

    bezvadný recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Ostatní Zavařování a nakládání Dopolední svačina Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jahody Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený sýr bez smažení

Smažený sýr bez smažení

Nedělní štola

Nedělní štola

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Hrášková polévka - smetanová

Hrášková polévka - smetanová

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

458
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
107
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…
75
Pastéis de nata
Pastéis de nata
64
Pikantní vepřové se smaženou rýží
Pikantní vepřové se…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Jahodový kompot - starý recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact