hrnek
drobenka
z polohrubé mouky, cukru krupice a změklého másla
Postup přípravy receptu
1
Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej, podmáslí (kefír), přisypeme mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Těsto nalijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku 32x20 cm a rovnoměrně rozetřeme.
Pak na těsto poklademe jahody, pokud jsou velké, pokrájíme je. Jahody posypeme drobenkou (můžeme ji i trochu ochutit skořicí) a pekáček vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dorůžova - vyzkoušíme špejlí.
Je výborný s ovocem. Byla chuť na perník. Přidala jsem kypř. prášek do perníku, kakao, koření do perníku a lehce přidala kefír na 300 ml. Po upečení na vršek přišla čokoládová poleva. Báječný nadýchaný perník.
Dana
|26. 4. 2017 14:48
Parádní koláč. Uplná jahodová senzace <3 <3 <3 <3
Míla Hálková
|23. 1. 2017 13:59
Je výborný a určitě ho brzy zopakuji! Děkuji
Alice
|9. 6. 2016 22:22
Dělala jsem na velký plech z pulkila mouky. Koláč byl tedy málo vysoký, ale výborný :))