Lahodný a přitom lehký letní koláč plný jahod. Korpus z kynutého těsta doplňuje jemný krém z tvarohu a zakysané smetany. Ovoce můžete obměňovat podle nálady nebo sezóny.
Mezitím připravíme krém - vyšleháme vejce do pěny s oběma cukry, vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu. Vykynuté těsto dáme na vymazaný plech a rozetřeme na něj krém, poklademe jahodami (či jiným vhodným ovocem), pečeme přibližně 25-30 min. při 180 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena
|17. 2. 2011 12:27
A kolik mouky??? :-\
Ivana Samcová
|1. 8. 2009 17:48
Úplně jsem zapomněla, jak to bylo bez tvarohu, byl krém hodně řídký, tak jsem ho raději zahustila vanilkovým pudinkem.
Ivana Samcová
|1. 8. 2009 16:07
Koláč je výborný! Sice jsem si musela krém trochu upravit, protože až po zavírací době jsem zjistila, že máme starý tvaroh. Použila jsem tedy jen dvě zakysané smetany, vanilkový cukr, dala jen 2 vejce a protože jsem ho dělala se švestkami, přidala jsem trochu skořicového cukru (mám moc ráda kombinaci švestek a skořice) a větší část cukru, zbytkem jsem pocukrovala povrch před pečením. Velký dík za recept. Jsem moc ráda, že jsem ho vyzkoušela. Zdravím. Ivana