Lahodný a přitom lehký letní koláč plný jahod. Korpus z kynutého těsta doplňuje jemný krém z tvarohu a zakysané smetany. Ovoce můžete obměňovat podle nálady nebo sezóny.
RADA: Jak na kynuté těsto
A kolik mouky??? :-\
Úplně jsem zapomněla, jak to bylo bez tvarohu, byl krém hodně řídký, tak jsem ho raději zahustila vanilkovým pudinkem.
Koláč je výborný! Sice jsem si musela krém trochu upravit, protože až po zavírací době jsem zjistila, že máme starý tvaroh. Použila jsem tedy jen dvě zakysané smetany, vanilkový cukr, dala jen 2 vejce a protože jsem ho dělala se švestkami, přidala jsem trochu skořicového cukru (mám moc ráda kombinaci švestek a skořice) a větší část cukru, zbytkem jsem pocukrovala povrch před pečením. Velký dík za recept. Jsem moc ráda, že jsem ho vyzkoušela. Zdravím. Ivana