• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 24
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 3
      ks vejce
    • 260
      g polohrubá mouka
    • 500
      g jahody čerstvé, 400 + 100 =
    • tuk cca 34 X 23 cm
    • 1
      balíček prášek do pečiva necelý
    • vanilkové aroma dle chuti
    • 80
      ml olej
    • 100
      ml teplá voda
    • 140
      g cukr krupice
  • Dále:
    • moučkový cukr dle chuti
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 350
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme zlehka i vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného pekáčku, poklademe pokrájenými očištěnými jahodami a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme koláč (buchtu) vychladnout.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

2
Mezitím si ušleháme smetanu s cukrem (dle chuti) na tuhou šlehačku, do které poté přimícháme i měkký tvaroh, vyšleháme dohladka, potřeme rovnoměrně na vychladlý koláč a necháme v chladu krátce proležet.
3
Podáváme dozdobené kouskem čerstvé jahody.

RADA: Kam na levný samosběr jahod

4
Pokud nemáme tvaroh, můžeme použít hustou zakysanou smetanu. Výborné i s meruňkami, třešněmi, broskvemi...

RADA: 5 tipů, které využijete nejen při pečení sladkého

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodový sorbet

Jahodový sorbet

Jahodové ravioli

Jahodové ravioli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavlína Hošková | 24. 3. 2017 19:00

    Napadají mě stejná slova chvály, která tu už padla. Skvělá, úžasná, výborná :))

  • Pavlína Hošková | 24. 3. 2017 19:00

    Napadají mě stejná slova chvály, která tu už padla. Skvělá, úžasná, výborná :))

  • Monika | 5. 6. 2016 07:38

    Úžasný <3 snadný <:-) dokonalý <3

  • Verča | 10. 3. 2016 19:55

    Skvělý řezy a nic složitýho, pořád ujídáme a já tleskám!

  • Tedikk | 24. 6. 2015 14:49

    :-D

  • Veronika | 3. 6. 2015 14:54

    Výborný! :-* Prej jsem mluvila odietě a na tosi teda fakt nepamatuju :-D :-\ :-D :-D

  • allena89
    allena89 | 13. 1. 2015 13:33

    Výborná buchta, na velký plech jsem dělala ze dvou dávek.

  • Veronika | 7. 7. 2014 10:36

    Koláč měl velký úspěch,děkuji za všechny :)

  • Veronika | 4. 7. 2014 12:14

    Hotovo,připraveno na večer :) Krásně při pečení voněl,byl by dobrý i tak :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Květen Červen Červenec Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Teplá voda Tuk Vanilkové aroma Vanilkový cukr Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Hermelínová omeleta

Hermelínová omeleta

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
39
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
24
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
24
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Jahodový chlebíček
Jahodový chlebíček
Jahodový koktejl
Jahodový koktejl
Jahodový koláč
Jahodový koláč
Jahodový koláč s krémem
Jahodový koláč s krémem
Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)
Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)
Jahodový likér
Jahodový likér
  • Recepty.cz
  • Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact