• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 24
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 3
      ks vejce
    • 260
      g polohrubá mouka
    • 500
      g jahody čerstvé, 400 + 100 =
    • tuk cca 34 X 23 cm
    • 1
      balíček prášek do pečiva necelý
    • vanilkové aroma dle chuti
    • 80
      ml olej
    • 100
      ml teplá voda
    • 140
      g cukr krupice
  • Dále:
    • moučkový cukr dle chuti
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 350
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme zlehka i vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného pekáčku, poklademe pokrájenými očištěnými jahodami a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme koláč (buchtu) vychladnout.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

2
Mezitím si ušleháme smetanu s cukrem (dle chuti) na tuhou šlehačku, do které poté přimícháme i měkký tvaroh, vyšleháme dohladka, potřeme rovnoměrně na vychladlý koláč a necháme v chladu krátce proležet.
3
Podáváme dozdobené kouskem čerstvé jahody.

RADA: Kam na levný samosběr jahod

4
Pokud nemáme tvaroh, můžeme použít hustou zakysanou smetanu. Výborné i s meruňkami, třešněmi, broskvemi...

RADA: 5 tipů, které využijete nejen při pečení sladkého

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodový sorbet

Jahodový sorbet

Jahodové ravioli

Jahodové ravioli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavlína Hošková | 24. 3. 2017 19:00

    Napadají mě stejná slova chvály, která tu už padla. Skvělá, úžasná, výborná :))

  • Pavlína Hošková | 24. 3. 2017 19:00

    Napadají mě stejná slova chvály, která tu už padla. Skvělá, úžasná, výborná :))

  • Monika | 5. 6. 2016 07:38

    Úžasný <3 snadný <:-) dokonalý <3

  • Verča | 10. 3. 2016 19:55

    Skvělý řezy a nic složitýho, pořád ujídáme a já tleskám!

  • Tedikk | 24. 6. 2015 14:49

    :-D

  • Veronika | 3. 6. 2015 14:54

    Výborný! :-* Prej jsem mluvila odietě a na tosi teda fakt nepamatuju :-D :-\ :-D :-D

  • allena89
    allena89 | 13. 1. 2015 13:33

    Výborná buchta, na velký plech jsem dělala ze dvou dávek.

  • Veronika | 7. 7. 2014 10:36

    Koláč měl velký úspěch,děkuji za všechny :)

  • Veronika | 4. 7. 2014 12:14

    Hotovo,připraveno na večer :) Krásně při pečení voněl,byl by dobrý i tak :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Květen Červen Červenec Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Teplá voda Tuk Vanilkové aroma Vanilkový cukr Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oravská kulaša

Oravská kulaša

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Utopenci speciál

Utopenci speciál

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

167
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou…
60
Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Těstovinový salát s…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
23
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Největší životní prohra! Zpěvák Standa Hložek utekl od rodiny

Největší životní prohra! Zpěvák Standa Hložek utekl od rodiny

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Eva Ševčíková po dvou letech zcela otevřeně: Pravda o rozvodu s Vaškem!

Eva Ševčíková po dvou letech zcela otevřeně: Pravda o rozvodu s Vaškem!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Jahodový chlebíček
Jahodový chlebíček
Jahodový koktejl
Jahodový koktejl
Jahodový koláč
Jahodový koláč
Jahodový koláč s krémem
Jahodový koláč s krémem
Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)
Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)
Jahodový likér
Jahodový likér
  • Recepty.cz
  • Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact