• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 24
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 3
      ks vejce
    • 260
      g polohrubá mouka
    • 500
      g jahody čerstvé, 400 + 100 =
    • tuk cca 34 X 23 cm
    • 1
      balíček prášek do pečiva necelý
    • vanilkové aroma dle chuti
    • 80
      ml olej
    • 100
      ml teplá voda
    • 140
      g cukr krupice
  • Dále:
    • moučkový cukr dle chuti
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 350
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme zlehka i vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného pekáčku, poklademe pokrájenými očištěnými jahodami a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme koláč (buchtu) vychladnout.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

2
Mezitím si ušleháme smetanu s cukrem (dle chuti) na tuhou šlehačku, do které poté přimícháme i měkký tvaroh, vyšleháme dohladka, potřeme rovnoměrně na vychladlý koláč a necháme v chladu krátce proležet.
3
Podáváme dozdobené kouskem čerstvé jahody.

RADA: Kam na levný samosběr jahod

4
Pokud nemáme tvaroh, můžeme použít hustou zakysanou smetanu. Výborné i s meruňkami, třešněmi, broskvemi...

RADA: 5 tipů, které využijete nejen při pečení sladkého

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodový sorbet

Jahodový sorbet

Jahodové ravioli

Jahodové ravioli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavlína Hošková | 24. 3. 2017 19:00

    Napadají mě stejná slova chvály, která tu už padla. Skvělá, úžasná, výborná :))

  • Pavlína Hošková | 24. 3. 2017 19:00

    Napadají mě stejná slova chvály, která tu už padla. Skvělá, úžasná, výborná :))

  • Monika | 5. 6. 2016 07:38

    Úžasný <3 snadný <:-) dokonalý <3

  • Verča | 10. 3. 2016 19:55

    Skvělý řezy a nic složitýho, pořád ujídáme a já tleskám!

  • Tedikk | 24. 6. 2015 14:49

    :-D

  • Veronika | 3. 6. 2015 14:54

    Výborný! :-* Prej jsem mluvila odietě a na tosi teda fakt nepamatuju :-D :-\ :-D :-D

  • allena89
    allena89 | 13. 1. 2015 13:33

    Výborná buchta, na velký plech jsem dělala ze dvou dávek.

  • Veronika | 7. 7. 2014 10:36

    Koláč měl velký úspěch,děkuji za všechny :)

  • Veronika | 4. 7. 2014 12:14

    Hotovo,připraveno na večer :) Krásně při pečení voněl,byl by dobrý i tak :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Květen Červen Červenec Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Teplá voda Tuk Vanilkové aroma Vanilkový cukr Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

53
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…
50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
37
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
36
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Vepřová zelná roláda s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Jahodový chlebíček
Jahodový chlebíček
Jahodový koktejl
Jahodový koktejl
Jahodový koláč
Jahodový koláč
Jahodový koláč s krémem
Jahodový koláč s krémem
Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)
Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)
Jahodový likér
Jahodový likér
  • Recepty.cz
  • Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact