Hladkou mouku prosejeme na vál, do důlku v mouce vyklepneme vejce, přidáme moučkový cukr a nasekané máslo. Rychle uhněteme pevné těsto. Těsto necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. V míse smícháme tvaroh, vejce, krupicový cukr a šlehačku. Řádně promícháme. Odleželé těsto vyválíme na plát velikosti koláčové formy (nebo těsto do formy rozmačkáme rukama). Přelijeme náplní a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut. Po vychladnutí koláč poklademe očištěnými jahodami a zalejeme želatinou připravenou podle návodu na obalu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
elis
|23. 6. 2014 17:38
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaky tvaroh pouzit- ve vaničce nebo kostka.
Děkuji
Milen
|11. 6. 2014 16:58
Perfekt!!! Upekla jsem podle Vas. Lepsi letni, svezi kolac jsme nejedli. Dekuji za recept a musim rict, ze kradu. Posilam svym znamym :-)
Marcelle
|4. 4. 2014 21:42
Tak jsem dnes upekla koláč dle vašeho receptu ( vajíčka jsem nakonec pochopila ) a je vynikající! :-) Není sladký, ale zároveň ano Klidně bych vám i poslala foto, jak se povedl :-) DÍKY za recept :-)
Marcelle
|3. 4. 2014 23:28
Můžu mít dotaz? Ta vajíčka mají být 3. Kolik a kam patří? Do těsta 2 a do náplně jedno nebo jak? Nějak jsem to nepochopila. Děkuju za odpověď :-)
mili
|28. 6. 2013 09:10
Je super ale udělala jsem sníh z bílků a dala 1lžičku solamilu do té tvarohovosmetanové směsy. Byl pak nadýchanější a lépe držel pohromadě. :-)
Ari
|18. 6. 2012 18:51
Vynikající, doporučuju!!!
Iveta
|4. 9. 2011 11:37
Koláč je naozaj veľmi dobrý a dá sa ľahko obmieňať. Keď som ho robila prvý raz, nakrájala som aj jahody do náplne. Potom keď som ho robila s meruňkami a nemala som dosť meruniek, pridala som do náplne domáci meruňkový džem. Jednoznačne je to koláč na jednotku, príprava ľahká a manžel, kamaráti aj všetky návštevy ho milujú ;-)
Naprosto bezkonkurenčně nejlepší koláč! Překvapila mě poměrně rychlá a snadná příprava. A výsledek dokonalý. Taky byl koláč hned pryč. Nyní ho chci zkusit znovu, ale obměnit ovoce. Nejspíš mandarinky nebo broskve. Zkoušela jste i vy jiné příchutě?
Hodně mě překvapilo těsto samotné. Když jsem nechala koláč den uležet, druhý den byl snad ještě lepší. O víkendu se do něj pustí přítel, tak dodám i foto!
mishabv
|29. 6. 2006 09:42
slehacka tekuta, okraje jako vanicka
J.V.
|28. 6. 2006 21:26
Šlehačka se přidává ušlehaná, nebo tekutá? A těsto ve formě má mít vyvýšené okraje jako vanička, nebo ne?