• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks bílek
    • 120
      g moučkový cukr
    • 500
      g jahody
    • 420
      ml smetana ke šlehání s vyšším obsahem tuku, 40 % a výše
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Troubu si rozehřejte na 120 °C (horkovzdušnou na 100 °C, plyn na 1 stupeň) a připravte si velký plech na pečení s pergamenovým papírem. V pečlivě umyté a odmaštěné misce elektrickým šlehačem nebo pomocí stolního mixéru našlehejte dotuha vaječné bílky. Správnou konzistenci poznáte tak, že sníh bude tvořit špičky. Pak natřikrát přidejte cukr a vždy sníh zase vyšlehejte dotuha.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Lžící na plech tvořte hromádky, které nechte ve spodní části trouby sušit asi hodinu až hodinu a čtvrt, dokud pusinky nebudou zcela tvrdé a nedají se z papíru snadno sundat. Hotové nechte vychladnout.
3
Jahody omyjte a očistěte. Asi třetinu jich rozmixujte na jemné pyré. Zbývající jahody rozkrájejte. Ve velké míse si dotuha vyšlehejte šlehačku se lžící moučkového cukru. Pusinky rozdrťte nahrubo a začněte vrstvit dezert. Na dno sklenice nasypte vrstvu rozdrcených pusinek, přidejte trochu čerstvých jahod, část ušlehané šlehačky a vše zalijte trochou jahodového pyré. Postup s pusinkami a šlehačkou ještě jednou zopakujte. Nakonec povrch posypte zbývající pusinkovou drtí a pocákejte jahodovým pyré. Dozdobte čerstvou jahodou.

RADA: 8 dezertů, kterým žádný milovník čokolády neodolá

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Jahody Moučkový cukr Smetana ke šlehání

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Úžasná vajíčková pomazánka

Úžasná vajíčková pomazánka

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Pizza z rohlíků

Pizza z rohlíků

Jogurtový tropik dort - nepečený

Jogurtový tropik dort - nepečený

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Frittata

Frittata

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Poslední sledované recepty

27
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
23
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
23
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
22
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Chlebíčky s pečenou dýní a kozím sýrem
Chlebíčky s pečenou dýní…

Zajímavé články

Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
AHA.cz Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Další doporučené recepty:

Jahodový dort se smetanou
Jahodový dort se smetanou
Jahodový džem podle Dity P.
Jahodový džem podle Dity P.
Jahodový džem s ananasem
Jahodový džem s ananasem
Jahodový cheesecake do skleničky
Jahodový cheesecake do skleničky
Jahodový chlebíček
Jahodový chlebíček
Jahodový koktejl
Jahodový koktejl
  • Recepty.cz
  • Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact