• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks bílek
    • 120
      g moučkový cukr
    • 500
      g jahody
    • 420
      ml smetana ke šlehání s vyšším obsahem tuku, 40 % a výše
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Troubu si rozehřejte na 120 °C (horkovzdušnou na 100 °C, plyn na 1 stupeň) a připravte si velký plech na pečení s pergamenovým papírem. V pečlivě umyté a odmaštěné misce elektrickým šlehačem nebo pomocí stolního mixéru našlehejte dotuha vaječné bílky. Správnou konzistenci poznáte tak, že sníh bude tvořit špičky. Pak natřikrát přidejte cukr a vždy sníh zase vyšlehejte dotuha.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Lžící na plech tvořte hromádky, které nechte ve spodní části trouby sušit asi hodinu až hodinu a čtvrt, dokud pusinky nebudou zcela tvrdé a nedají se z papíru snadno sundat. Hotové nechte vychladnout.
3
Jahody omyjte a očistěte. Asi třetinu jich rozmixujte na jemné pyré. Zbývající jahody rozkrájejte. Ve velké míse si dotuha vyšlehejte šlehačku se lžící moučkového cukru. Pusinky rozdrťte nahrubo a začněte vrstvit dezert. Na dno sklenice nasypte vrstvu rozdrcených pusinek, přidejte trochu čerstvých jahod, část ušlehané šlehačky a vše zalijte trochou jahodového pyré. Postup s pusinkami a šlehačkou ještě jednou zopakujte. Nakonec povrch posypte zbývající pusinkovou drtí a pocákejte jahodovým pyré. Dozdobte čerstvou jahodou.

RADA: 8 dezertů, kterým žádný milovník čokolády neodolá

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Jahody Moučkový cukr Smetana ke šlehání

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Poslední sledované recepty

64
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
22
Bábovka s jablky a šlehačkou
Bábovka s jablky a…
21
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
20
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
16
Staročeský jablkový nákyp
Staročeský jablkový nákyp

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Jahodový dort se smetanou
Jahodový dort se smetanou
Jahodový džem podle Dity P.
Jahodový džem podle Dity P.
Jahodový džem s ananasem
Jahodový džem s ananasem
Jahodový cheesecake do skleničky
Jahodový cheesecake do skleničky
Jahodový chlebíček
Jahodový chlebíček
Jahodový koktejl
Jahodový koktejl
  • Recepty.cz
  • Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact