• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks bílek
    • 120
      g moučkový cukr
    • 500
      g jahody
    • 420
      ml smetana ke šlehání s vyšším obsahem tuku, 40 % a výše
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Troubu si rozehřejte na 120 °C (horkovzdušnou na 100 °C, plyn na 1 stupeň) a připravte si velký plech na pečení s pergamenovým papírem. V pečlivě umyté a odmaštěné misce elektrickým šlehačem nebo pomocí stolního mixéru našlehejte dotuha vaječné bílky. Správnou konzistenci poznáte tak, že sníh bude tvořit špičky. Pak natřikrát přidejte cukr a vždy sníh zase vyšlehejte dotuha.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Lžící na plech tvořte hromádky, které nechte ve spodní části trouby sušit asi hodinu až hodinu a čtvrt, dokud pusinky nebudou zcela tvrdé a nedají se z papíru snadno sundat. Hotové nechte vychladnout.
3
Jahody omyjte a očistěte. Asi třetinu jich rozmixujte na jemné pyré. Zbývající jahody rozkrájejte. Ve velké míse si dotuha vyšlehejte šlehačku se lžící moučkového cukru. Pusinky rozdrťte nahrubo a začněte vrstvit dezert. Na dno sklenice nasypte vrstvu rozdrcených pusinek, přidejte trochu čerstvých jahod, část ušlehané šlehačky a vše zalijte trochou jahodového pyré. Postup s pusinkami a šlehačkou ještě jednou zopakujte. Nakonec povrch posypte zbývající pusinkovou drtí a pocákejte jahodovým pyré. Dozdobte čerstvou jahodou.

RADA: 8 dezertů, kterým žádný milovník čokolády neodolá

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Jahody Moučkový cukr Smetana ke šlehání

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Poslední sledované recepty

121
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
96
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou…
81
Bigos
Bigos
75
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem
59
Kapustové těstoviny - zapékané
Kapustové těstoviny -…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Jahodový dort se smetanou
Jahodový dort se smetanou
Jahodový džem podle Dity P.
Jahodový džem podle Dity P.
Jahodový džem s ananasem
Jahodový džem s ananasem
Jahodový cheesecake do skleničky
Jahodový cheesecake do skleničky
Jahodový chlebíček
Jahodový chlebíček
Jahodový koktejl
Jahodový koktejl
  • Recepty.cz
  • Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact