Jahody nasypeme do hrnce a rozmačkáme na kaši, promícháme s cukrem a za stálého míchání zahříváme, až se cukr úplně rozpustí. Banány oloupeme, pokrájíme na jemné plátky, zakapeme citronovou šťávou a přimícháme k jahodám. Povaříme 20 minut. Naplníme do horkých čistých skleniček a zavíčkujeme. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Nemusí se sterilovat.
Asi jsem málo povařila, mám to úplně řídké. Jinak banán skoro cítit není a cukru bych možná dala jen polovinu, je to opravdu moooc sladkéé, ale moc dobré. Příště snad budu mít tužší konzistenci, dáme si hold do jogurtů. :-)
Ivana Samcová
|6. 7. 2009 13:33
Výborný džem. Moc mi chutnají jahody dohromady s banánem. Je to mňamka. Díky za recept.
Věra z DC
|20. 6. 2008 08:24
Loňský džem je ještě v poho a nekazí se...ale už je jenom jedna sklenka, tak si jdu udělat novou zásobu. Doporučuji vyzkoušet.
Kajka
|7. 6. 2006 22:58
Tak jsem dnes udělala tento džemík v pekárničce na chleba a musím říct, že je výborný . Jen také doufám, že se nebude kazit. Děkuji za skvělý recept.
Hana Grombiříková
|2. 6. 2006 08:42
Znám a dělávám - fakt dobré.
Zuzana Pekárková
|23. 6. 2004 14:38
Je to rychlý a moc dobrý džem.. nemusí se zavářet a doufám, že se nebude kazit..ale myslím že tak dlouho nevydrží aby se zkazil doporučuji.
aňa valcik
|16. 6. 2004 07:33
Moc dobry napad. Az se na zahradce začnou červenat, už vím, jaký džem z nich letos bude.