ks
červené želé
extra silné Dr. Oetker na 500 ml vody
4
lžíce
cukr krupice
500
ml
voda
Ovoce:
250
g
jahody
cca
Postup přípravy receptu
1
Korpus:
2
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, vodu, aroma, mouku a kypřidlo, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, necháme vychladnout.
3
Z mléka sirupu a pudinku uvaříme hustý pudink, do kterého ihned vmícháme tvaroh a potřeme upečený korpus.
4
Na krém naskládáme čisté suché jahody a vše zalijeme želatinou připravenou dle návodu. Necháme v chladu ztuhnout a proležet.
5
Po nakrájení před servírováním můžeme dozdobit šlehačkou nebo čerstvou jahodou.