olej
nebo máslo na potření formy s průměrem nad 23 cm
Dozdobení:
šlehačka
zakysaná smetana
jahody
Postup přípravy receptu
1
Jahody (bez stopek a omyté) dáme do hrnce, hrubě rozmačkáme a krátce povaříme. Osladíme podle vlastní chuti a sladkosti jahod. Ve studené vodě rozmícháme vanilkové pudinky, které za stálého míchání vlijeme do jahod a povaříme dle návodu na obalu.
2
Formu si vymažeme zlehka tukem, dno vyskládáme vrstvou jahod a zalijeme částí jahodového pudinku, který uhladíme. Opět vyskládáme piškoty, zalijeme pudinkem... Poslední vrstvu děláme jahodovou. Dort necháme vychladnout a dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc.
3
Po rozležení nakrájíme a podáváme. Jednotlivé porce na talířku dle chuti dozdobíme šlehačkou, kopečkem zakysané smetany nebo čerstvou jahodou.
4
Pokud nemáme dortovou formu, můžeme takto naplnit i vyšší pekáček.