• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Jahodový dort bez pečení
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový dort bez pečení

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový dort bez pečení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na piškotové dno
    • 160
      g cukrářské piškoty
    • 100
      g máslo
  • Tvarohová hmota
    • 1
      ks tvaroh Polotučný
    • 1
      ks šlehačka
    • 3
      ks lučina
    • 50
      g moučkový cukr (Podle chuti více či méně)
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 20
      g želatina (Já dávám sáček značky Labeta)
    • 1
      dl mléko
    • jahody (Maliny)
    • 1
      balíček červená želatina Poleva od Dr. Oetkera

Postup přípravy receptu

1
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu. Piškoty rozdrtíme, dobře promícháme s rozpuštěným máslem a napěchujeme do dortové formy, kterou vyložíme papírem na pečení. Želatinu rozpustíme v horkém mléce (postupujeme podle návodu na použitém sáčku). Našleháme tvaroh s lučinou a citrónovou kůrou a šťávou. Zvlášť ušleháme šlehačku s cukrem. Opatrně smícháme dohromady a vlijeme rozpuštěnou želatinu. Masu rozprostřeme na piškotové dno a necháme ztuhnout. Na ztuhlý tvarohový krém narovnáme stále ještě ve formě jahody a zalijeme želatinovou polevou, kterou připravíme podle návodu na sáčku.
2
Jahody můžeme ozdobně naaranžovat do vrchu, potom je pouze přetřeme štětečkem namočeným do polevy - mezi sebou i napovrchu. Máme-li méně ovoce, zalijeme vršek polevou, do které pohodíme pár kousků malin nebo jahod. V zimě jsme zkusila udělat dort s plátky pomerančů, ovšem s bílou polevou. Po ztuhnutí uvolním ráfek formy a dort i s papírem přesuneme na podnos. Můžeme ozdobit lístky meduňky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar Suchomelová | 7. 7. 2010 17:43

    Moc dobrý dortík, a na řezu vypadá taky úžasně.Hádala jsem se s babičkou, jestli je kupovaný od profi cukrářky, nebo můj výtvor :-)Díky za bezva recept.

  • recepty 73 | 10. 6. 2010 17:43

    Já jsem dnes dělal z želatiny od Dr.Oetkera a ztuhlo to krásně.Labelu mám taky odzkoušenou-O.D.Kaufland.Ovoce míchám rovnou do mléčné hmoty-zlehka,aby se nerozmačkalo,dělá hezkou mozaiku.Piškoty jsem nedělal do podoby korpusu,jen jsem je vkládal do formy.Foto dám jen do galerie,jelikož vzhled dortu bez pečení se liší.Jiří

  • Ivana Samcová | 3. 7. 2009 18:11

    Pro velký úspěch mám už v lednici druhý dort. Želatina byla celý roky pro mne velký problém, většinou se mi nepodařila, až jak jsem našla želatinu od Natury (raději na slaná jídla) a teď dělám ráda z Varomy. Přijde mi opravdu spolehlivá. Stejně jako dort - želé od dr. Oetkera. Dělám ho přesně podle návodu a je to perfektní, žádná guma a tuhne spolehlivě. Di, i vám krásné a pohodové léto. Ivana

  • Di - | 2. 7. 2009 21:53

    Tak to jsem ráda, že se dort povedl a že jste si pochutnali, teď je na dort z čerstvých jahod ta pravá chvíle. Želatina je vždycky tak trochu sázka do loterie: ztuhne nebo ne? Ale ty nové přípravky jsou snad už spolehlivější, než byla dříve želatina, která se sháněla po drogeriích, pamatujete? Přeji hezký víkend a vůbec celé léto.

  • Ivana Samcová | 2. 7. 2009 18:27

    Di, z vašeho dortu jsem prostě nadšená. Vypadá perfektně a chuť, to můžu říci jen mňam, mňam. Chtěla jsem zkusit z jahod něco jiného a při prohlížení jsem objevila váš recept. Sice bez citrónové šťávy (nebyla) a jen ze 2 lučin (přidala jsem zakysanou smetanu), jinak podle receptu. Do dortu jsem dala želatinu od Varomy, zkusila jsem to, jak píšete do mléka a určitě to je lepší než do vody. Nádherně mi to s tvarohovou hmotou během chvilky v lednici ztuhlo. Použila jsem červenou želatinovou polevu od dr. Oetkera (ale ne za studena) a je perfektní, vůbec není gumová. Velký dík za recept. Už se vidím, jak ho o víkendu dělám znovu. Zdravím. Ivana

  • DI | 17. 6. 2008 13:33

    Obsah sáčku želatinového ztužovače Dr. Oetkera je 50 g. Stačila jsem ho mezitím koupit.

  • Di | 17. 6. 2008 11:55

    Petro, já to dělala poprvé a podle návodu na sáčku. Jeho obsah (nevím, kolik vážil) jsem smíchala s 1 dl vlažné vody a 3O vteřin šlehala metličkou, až směs zhoustla. Pak jsem přidala trochu připravené našlehané tvarohovo-šlehačkové hmoty, promíchala a vlila do zbytku hmoty a znovu prošlehala.

  • Petra Špačková | 17. 6. 2008 11:48

    Di, můžu poprosi o podrobnější popis použitím želatiny za studena? Mám ji doma již několik měsíců, ale ještě jsem ji nepoužila, nevím si rady. Prosím poraďte mi. Dortím mě zaujal a chtěla bych udělat. Moc Děkuji

  • Di | 17. 6. 2008 07:17

    Také jsem ho dělala a použila jsem nový výrobek Dr. Oetker - želatinu za studena určenou právě na jogurtové, šlehačkové a tvarohové dorty. Množství akorát stačí. Hmota po utuhnutí nebyla tak jednolitě gumová, jako když se používá klasická želatina, bylo to fajn. Místo citrˇonu jsem dala voňavější limetku.

  • Blanka Vr. | 17. 6. 2008 07:10

    Je opravdu vynikající. Stejně jako Pavča jsem neměla lučinu a dala jsem jogurt. Jinak jsem dodržela recept a vznikl fakt dobroučký dort. Kdo máte stejně jako já letos kopu jahod, vyzkoušejte.

  • pavča | 5. 6. 2007 09:39

    Výborný!Nejlepší je odleželý druhý den, ale to už moc nezbyl. Jen jsem si ho malinko upravila, neměla jsem lučinu, tak jsem přidala k tvarohu zakysanou smetanu, a nahoru kopu jahod.Mnam!

  • lukas jer | 3. 4. 2007 17:13

    VELMI DOBRY DORT doporucuju

  • Anonym | 24. 4. 2005 09:05

    Ten jsem se naučila od manželovy maminky. Základem masy je tvaroh, kousek másla, mléko, v němž se rozpustí želatina, babička přidávala také vajíčko. Dělala ho do věncové formy - na dno tvarohovou masu, pak meruňky a broskve, piškotry namočené rumem a šťávou z kompotu a tak dokola. Navrchu byly piškoty lochou stranou nahoru. Dort se vyklopil, ozdobil šlehačkou a strouhanou čokoládou.

  • Jana Tichá | 23. 4. 2005 15:20

    Výborný tip. Znám hodně podobný, jen v tvarohu není šlehačka, na dno se dávají kulaté piškoty a dovnitř vrstva z kompotovaných meruněk. Na ozdobení šlehačka.

  • Di | 22. 4. 2005 17:59

    Díky za opravu překlepu. Takové množství piškotů, jaké jsem omylem uvedla, by kuchařka musela nejspíše rozdupat.

  • Kuchařka on-line | 22. 4. 2005 14:01

    Di: v originálu receptu bylo uvedeno 160 dkg cukrářských poškotu, domnívám se tedy, že šlo o překlep. Pokud je uvedené množství jiné než výše uvedené, ozvěte se. Pokud souhlasíte s uvedením kontaktu musíte vyplnit e-mail.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Dopolední svačina Svačina Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená želatina Citronová kůra Citronová šťáva Cukrářské piškoty Jahody Lučina Máslo Mléko Moučkový cukr Šlehačka Tvaroh Vanilkový cukr Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Šumajstr

Šumajstr

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Banánovo - čokoládové řezy

Banánovo - čokoládové řezy

Medové trubičky

Medové trubičky

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

90
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
84
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
81
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
71
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
45
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Blesk.cz Koně zpěvačky Debbie srazilo auto: Šílené rány a kaluže krve! Odmítla ho nechat uspat

Koně zpěvačky Debbie srazilo auto: Šílené rány a kaluže krve! Odmítla ho nechat uspat

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

  • Recepty.cz
  • Jahodový dort bez pečení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact