• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodový dort bez pečení
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový dort bez pečení

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový dort bez pečení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na piškotové dno
    • 160
      g cukrářské piškoty
    • 100
      g máslo
  • Tvarohová hmota
    • 1
      ks tvaroh Polotučný
    • 1
      ks šlehačka
    • 3
      ks lučina
    • 50
      g moučkový cukr (Podle chuti více či méně)
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 20
      g želatina (Já dávám sáček značky Labeta)
    • 1
      dl mléko
    • jahody (Maliny)
    • 1
      balíček červená želatina Poleva od Dr. Oetkera

Postup přípravy receptu

1
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu. Piškoty rozdrtíme, dobře promícháme s rozpuštěným máslem a napěchujeme do dortové formy, kterou vyložíme papírem na pečení. Želatinu rozpustíme v horkém mléce (postupujeme podle návodu na použitém sáčku). Našleháme tvaroh s lučinou a citrónovou kůrou a šťávou. Zvlášť ušleháme šlehačku s cukrem. Opatrně smícháme dohromady a vlijeme rozpuštěnou želatinu. Masu rozprostřeme na piškotové dno a necháme ztuhnout. Na ztuhlý tvarohový krém narovnáme stále ještě ve formě jahody a zalijeme želatinovou polevou, kterou připravíme podle návodu na sáčku.
2
Jahody můžeme ozdobně naaranžovat do vrchu, potom je pouze přetřeme štětečkem namočeným do polevy - mezi sebou i napovrchu. Máme-li méně ovoce, zalijeme vršek polevou, do které pohodíme pár kousků malin nebo jahod. V zimě jsme zkusila udělat dort s plátky pomerančů, ovšem s bílou polevou. Po ztuhnutí uvolním ráfek formy a dort i s papírem přesuneme na podnos. Můžeme ozdobit lístky meduňky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar Suchomelová | 7. 7. 2010 17:43

    Moc dobrý dortík, a na řezu vypadá taky úžasně.Hádala jsem se s babičkou, jestli je kupovaný od profi cukrářky, nebo můj výtvor :-)Díky za bezva recept.

  • recepty 73 | 10. 6. 2010 17:43

    Já jsem dnes dělal z želatiny od Dr.Oetkera a ztuhlo to krásně.Labelu mám taky odzkoušenou-O.D.Kaufland.Ovoce míchám rovnou do mléčné hmoty-zlehka,aby se nerozmačkalo,dělá hezkou mozaiku.Piškoty jsem nedělal do podoby korpusu,jen jsem je vkládal do formy.Foto dám jen do galerie,jelikož vzhled dortu bez pečení se liší.Jiří

  • Ivana Samcová | 3. 7. 2009 18:11

    Pro velký úspěch mám už v lednici druhý dort. Želatina byla celý roky pro mne velký problém, většinou se mi nepodařila, až jak jsem našla želatinu od Natury (raději na slaná jídla) a teď dělám ráda z Varomy. Přijde mi opravdu spolehlivá. Stejně jako dort - želé od dr. Oetkera. Dělám ho přesně podle návodu a je to perfektní, žádná guma a tuhne spolehlivě. Di, i vám krásné a pohodové léto. Ivana

  • Di - | 2. 7. 2009 21:53

    Tak to jsem ráda, že se dort povedl a že jste si pochutnali, teď je na dort z čerstvých jahod ta pravá chvíle. Želatina je vždycky tak trochu sázka do loterie: ztuhne nebo ne? Ale ty nové přípravky jsou snad už spolehlivější, než byla dříve želatina, která se sháněla po drogeriích, pamatujete? Přeji hezký víkend a vůbec celé léto.

  • Ivana Samcová | 2. 7. 2009 18:27

    Di, z vašeho dortu jsem prostě nadšená. Vypadá perfektně a chuť, to můžu říci jen mňam, mňam. Chtěla jsem zkusit z jahod něco jiného a při prohlížení jsem objevila váš recept. Sice bez citrónové šťávy (nebyla) a jen ze 2 lučin (přidala jsem zakysanou smetanu), jinak podle receptu. Do dortu jsem dala želatinu od Varomy, zkusila jsem to, jak píšete do mléka a určitě to je lepší než do vody. Nádherně mi to s tvarohovou hmotou během chvilky v lednici ztuhlo. Použila jsem červenou želatinovou polevu od dr. Oetkera (ale ne za studena) a je perfektní, vůbec není gumová. Velký dík za recept. Už se vidím, jak ho o víkendu dělám znovu. Zdravím. Ivana

  • DI | 17. 6. 2008 13:33

    Obsah sáčku želatinového ztužovače Dr. Oetkera je 50 g. Stačila jsem ho mezitím koupit.

  • Di | 17. 6. 2008 11:55

    Petro, já to dělala poprvé a podle návodu na sáčku. Jeho obsah (nevím, kolik vážil) jsem smíchala s 1 dl vlažné vody a 3O vteřin šlehala metličkou, až směs zhoustla. Pak jsem přidala trochu připravené našlehané tvarohovo-šlehačkové hmoty, promíchala a vlila do zbytku hmoty a znovu prošlehala.

  • Petra Špačková | 17. 6. 2008 11:48

    Di, můžu poprosi o podrobnější popis použitím želatiny za studena? Mám ji doma již několik měsíců, ale ještě jsem ji nepoužila, nevím si rady. Prosím poraďte mi. Dortím mě zaujal a chtěla bych udělat. Moc Děkuji

  • Di | 17. 6. 2008 07:17

    Také jsem ho dělala a použila jsem nový výrobek Dr. Oetker - želatinu za studena určenou právě na jogurtové, šlehačkové a tvarohové dorty. Množství akorát stačí. Hmota po utuhnutí nebyla tak jednolitě gumová, jako když se používá klasická želatina, bylo to fajn. Místo citrˇonu jsem dala voňavější limetku.

  • Blanka Vr. | 17. 6. 2008 07:10

    Je opravdu vynikající. Stejně jako Pavča jsem neměla lučinu a dala jsem jogurt. Jinak jsem dodržela recept a vznikl fakt dobroučký dort. Kdo máte stejně jako já letos kopu jahod, vyzkoušejte.

  • pavča | 5. 6. 2007 09:39

    Výborný!Nejlepší je odleželý druhý den, ale to už moc nezbyl. Jen jsem si ho malinko upravila, neměla jsem lučinu, tak jsem přidala k tvarohu zakysanou smetanu, a nahoru kopu jahod.Mnam!

  • lukas jer | 3. 4. 2007 17:13

    VELMI DOBRY DORT doporucuju

  • Anonym | 24. 4. 2005 09:05

    Ten jsem se naučila od manželovy maminky. Základem masy je tvaroh, kousek másla, mléko, v němž se rozpustí želatina, babička přidávala také vajíčko. Dělala ho do věncové formy - na dno tvarohovou masu, pak meruňky a broskve, piškotry namočené rumem a šťávou z kompotu a tak dokola. Navrchu byly piškoty lochou stranou nahoru. Dort se vyklopil, ozdobil šlehačkou a strouhanou čokoládou.

  • Jana Tichá | 23. 4. 2005 15:20

    Výborný tip. Znám hodně podobný, jen v tvarohu není šlehačka, na dno se dávají kulaté piškoty a dovnitř vrstva z kompotovaných meruněk. Na ozdobení šlehačka.

  • Di | 22. 4. 2005 17:59

    Díky za opravu překlepu. Takové množství piškotů, jaké jsem omylem uvedla, by kuchařka musela nejspíše rozdupat.

  • Kuchařka on-line | 22. 4. 2005 14:01

    Di: v originálu receptu bylo uvedeno 160 dkg cukrářských poškotu, domnívám se tedy, že šlo o překlep. Pokud je uvedené množství jiné než výše uvedené, ozvěte se. Pokud souhlasíte s uvedením kontaktu musíte vyplnit e-mail.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Dopolední svačina Svačina Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená želatina Citronová kůra Citronová šťáva Cukrářské piškoty Jahody Lučina Máslo Mléko Moučkový cukr Šlehačka Tvaroh Vanilkový cukr Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Guacamole

Guacamole

Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

Zapečené těstoviny se slaninou a…

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

55
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
22
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
20
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Hvězda Zrádců a farmář Vojta Kotek: Rozdrtil veškerou konkurenci

Hvězda Zrádců a farmář Vojta Kotek: Rozdrtil veškerou konkurenci

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Jahodový dort bez pečení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact