• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodový dort bez pečení
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový dort bez pečení

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový dort bez pečení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na piškotové dno
    • 160
      g cukrářské piškoty
    • 100
      g máslo
  • Tvarohová hmota
    • 1
      ks tvaroh Polotučný
    • 1
      ks šlehačka
    • 3
      ks lučina
    • 50
      g moučkový cukr (Podle chuti více či méně)
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 20
      g želatina (Já dávám sáček značky Labeta)
    • 1
      dl mléko
    • jahody (Maliny)
    • 1
      balíček červená želatina Poleva od Dr. Oetkera

Postup přípravy receptu

1
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu. Piškoty rozdrtíme, dobře promícháme s rozpuštěným máslem a napěchujeme do dortové formy, kterou vyložíme papírem na pečení. Želatinu rozpustíme v horkém mléce (postupujeme podle návodu na použitém sáčku). Našleháme tvaroh s lučinou a citrónovou kůrou a šťávou. Zvlášť ušleháme šlehačku s cukrem. Opatrně smícháme dohromady a vlijeme rozpuštěnou želatinu. Masu rozprostřeme na piškotové dno a necháme ztuhnout. Na ztuhlý tvarohový krém narovnáme stále ještě ve formě jahody a zalijeme želatinovou polevou, kterou připravíme podle návodu na sáčku.
2
Jahody můžeme ozdobně naaranžovat do vrchu, potom je pouze přetřeme štětečkem namočeným do polevy - mezi sebou i napovrchu. Máme-li méně ovoce, zalijeme vršek polevou, do které pohodíme pár kousků malin nebo jahod. V zimě jsme zkusila udělat dort s plátky pomerančů, ovšem s bílou polevou. Po ztuhnutí uvolním ráfek formy a dort i s papírem přesuneme na podnos. Můžeme ozdobit lístky meduňky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar Suchomelová | 7. 7. 2010 17:43

    Moc dobrý dortík, a na řezu vypadá taky úžasně.Hádala jsem se s babičkou, jestli je kupovaný od profi cukrářky, nebo můj výtvor :-)Díky za bezva recept.

  • recepty 73 | 10. 6. 2010 17:43

    Já jsem dnes dělal z želatiny od Dr.Oetkera a ztuhlo to krásně.Labelu mám taky odzkoušenou-O.D.Kaufland.Ovoce míchám rovnou do mléčné hmoty-zlehka,aby se nerozmačkalo,dělá hezkou mozaiku.Piškoty jsem nedělal do podoby korpusu,jen jsem je vkládal do formy.Foto dám jen do galerie,jelikož vzhled dortu bez pečení se liší.Jiří

  • Ivana Samcová | 3. 7. 2009 18:11

    Pro velký úspěch mám už v lednici druhý dort. Želatina byla celý roky pro mne velký problém, většinou se mi nepodařila, až jak jsem našla želatinu od Natury (raději na slaná jídla) a teď dělám ráda z Varomy. Přijde mi opravdu spolehlivá. Stejně jako dort - želé od dr. Oetkera. Dělám ho přesně podle návodu a je to perfektní, žádná guma a tuhne spolehlivě. Di, i vám krásné a pohodové léto. Ivana

  • Di - | 2. 7. 2009 21:53

    Tak to jsem ráda, že se dort povedl a že jste si pochutnali, teď je na dort z čerstvých jahod ta pravá chvíle. Želatina je vždycky tak trochu sázka do loterie: ztuhne nebo ne? Ale ty nové přípravky jsou snad už spolehlivější, než byla dříve želatina, která se sháněla po drogeriích, pamatujete? Přeji hezký víkend a vůbec celé léto.

  • Ivana Samcová | 2. 7. 2009 18:27

    Di, z vašeho dortu jsem prostě nadšená. Vypadá perfektně a chuť, to můžu říci jen mňam, mňam. Chtěla jsem zkusit z jahod něco jiného a při prohlížení jsem objevila váš recept. Sice bez citrónové šťávy (nebyla) a jen ze 2 lučin (přidala jsem zakysanou smetanu), jinak podle receptu. Do dortu jsem dala želatinu od Varomy, zkusila jsem to, jak píšete do mléka a určitě to je lepší než do vody. Nádherně mi to s tvarohovou hmotou během chvilky v lednici ztuhlo. Použila jsem červenou želatinovou polevu od dr. Oetkera (ale ne za studena) a je perfektní, vůbec není gumová. Velký dík za recept. Už se vidím, jak ho o víkendu dělám znovu. Zdravím. Ivana

  • DI | 17. 6. 2008 13:33

    Obsah sáčku želatinového ztužovače Dr. Oetkera je 50 g. Stačila jsem ho mezitím koupit.

  • Di | 17. 6. 2008 11:55

    Petro, já to dělala poprvé a podle návodu na sáčku. Jeho obsah (nevím, kolik vážil) jsem smíchala s 1 dl vlažné vody a 3O vteřin šlehala metličkou, až směs zhoustla. Pak jsem přidala trochu připravené našlehané tvarohovo-šlehačkové hmoty, promíchala a vlila do zbytku hmoty a znovu prošlehala.

  • Petra Špačková | 17. 6. 2008 11:48

    Di, můžu poprosi o podrobnější popis použitím želatiny za studena? Mám ji doma již několik měsíců, ale ještě jsem ji nepoužila, nevím si rady. Prosím poraďte mi. Dortím mě zaujal a chtěla bych udělat. Moc Děkuji

  • Di | 17. 6. 2008 07:17

    Také jsem ho dělala a použila jsem nový výrobek Dr. Oetker - želatinu za studena určenou právě na jogurtové, šlehačkové a tvarohové dorty. Množství akorát stačí. Hmota po utuhnutí nebyla tak jednolitě gumová, jako když se používá klasická želatina, bylo to fajn. Místo citrˇonu jsem dala voňavější limetku.

  • Blanka Vr. | 17. 6. 2008 07:10

    Je opravdu vynikající. Stejně jako Pavča jsem neměla lučinu a dala jsem jogurt. Jinak jsem dodržela recept a vznikl fakt dobroučký dort. Kdo máte stejně jako já letos kopu jahod, vyzkoušejte.

  • pavča | 5. 6. 2007 09:39

    Výborný!Nejlepší je odleželý druhý den, ale to už moc nezbyl. Jen jsem si ho malinko upravila, neměla jsem lučinu, tak jsem přidala k tvarohu zakysanou smetanu, a nahoru kopu jahod.Mnam!

  • lukas jer | 3. 4. 2007 17:13

    VELMI DOBRY DORT doporucuju

  • Anonym | 24. 4. 2005 09:05

    Ten jsem se naučila od manželovy maminky. Základem masy je tvaroh, kousek másla, mléko, v němž se rozpustí želatina, babička přidávala také vajíčko. Dělala ho do věncové formy - na dno tvarohovou masu, pak meruňky a broskve, piškotry namočené rumem a šťávou z kompotu a tak dokola. Navrchu byly piškoty lochou stranou nahoru. Dort se vyklopil, ozdobil šlehačkou a strouhanou čokoládou.

  • Jana Tichá | 23. 4. 2005 15:20

    Výborný tip. Znám hodně podobný, jen v tvarohu není šlehačka, na dno se dávají kulaté piškoty a dovnitř vrstva z kompotovaných meruněk. Na ozdobení šlehačka.

  • Di | 22. 4. 2005 17:59

    Díky za opravu překlepu. Takové množství piškotů, jaké jsem omylem uvedla, by kuchařka musela nejspíše rozdupat.

  • Kuchařka on-line | 22. 4. 2005 14:01

    Di: v originálu receptu bylo uvedeno 160 dkg cukrářských poškotu, domnívám se tedy, že šlo o překlep. Pokud je uvedené množství jiné než výše uvedené, ozvěte se. Pokud souhlasíte s uvedením kontaktu musíte vyplnit e-mail.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Dopolední svačina Svačina Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená želatina Citronová kůra Citronová šťáva Cukrářské piškoty Jahody Lučina Máslo Mléko Moučkový cukr Šlehačka Tvaroh Vanilkový cukr Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Karibská kuřecí stehna

Karibská kuřecí stehna

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Tvarohové koblihy II.

Tvarohové koblihy II.

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

55
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
55
Vykrajované měsíčky
Vykrajované měsíčky
48
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
32
Paprikový mls
Paprikový mls
28
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Fotbalový trenér Chovanec má novou lásku: Dědictví po Lukáši Vaculíkovi

Fotbalový trenér Chovanec má novou lásku: Dědictví po Lukáši Vaculíkovi

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Česko se loučí s Jiřím Bartoškou (†78): 7hodinová tryzna a rázný čin Trojana!

Česko se loučí s Jiřím Bartoškou (†78): 7hodinová tryzna a rázný čin Trojana!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

  • Recepty.cz
  • Jahodový dort bez pečení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact