• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní

autor: Minerva - olivové oleje
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g máslo
    • 100
      g olivový olej vhodný na vaření, např. MInerva Classic
    • 1
      ks vejce
    • 280
      g mléko
    • 170
      g hladká mouka
    • 160
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 180
      g hnědý cukr lze nahradit 120 g medu
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička jedlá soda
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      ks citronová kůra z jednoho bio citrónu
    • 120
      g vlašské ořechy restovaných
    • 500
      g jahody
    • 110
      g tvaroh vhodná je také lučina nebo tvrdší tvaroh
    • 1
      ks bílý jogurt na servírování - nejlépe hutný řecký
    • 1
      ks vanilkový cukr na pocukrování

Postup přípravy receptu

1
1. Předehřejte troubu na 175 °C a připravte si velkou obdélníkovou keramickou zapékací nádobu. Také můžete zapékat a potom hned servírovat v úměrném množství zapékacích jednoporcových misek, tzv. kokotek nebo remekinek (množství vyjde přibližně na 8–10 větších remekinek).
2
2. Jahody omyjte a nechte okapat. Pokud jsou větší, rozkrojte je na polovinu. Rozpusťte všechno máslo tak, aby bylo tekuté a smíchejte ho s olivovým olejem. Tuto směs vylijte do zapékací nádoby.
3
3. Ve střední míse smíchejte vejce, mléko, obě mouky, cukr, prášek do pečiva, sodu, sůl, případně kůru z citrónu. Vznikne vám tak velmi řídké těsto, které vylejete do zapékací nádoby (kde máte již připravený tuk) a nechte ho roztéct po celé ploše. Na toto těsto rovnoměrně nasypejte všechny jahody, dále nadrobte nebo pomocí lžičky rovnoměrně rozdělte všechen tvaroh. Nakonec pak vršek posypte orestovanými ořechy.
4
4. Vložte do předehřáté trouby a pečte dozlatova, přibližně 45 minut. Okraje by měly být pěkně zlaté a křupavé, těsto místy krémové.
5
Jahodový dezert se nedá krájet, nabírejte jednotlivé porce lžící a nebojte se, že budou vypadat nevzhledně – v tomto případě je potrhaný vzhled zcela v pořádku. Podávejte teplý, pocukrovaný vanilkovým cukrem se lžící řeckého jogurtu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená žebra v Cole podle Brunety v kuchyni

Pečená žebra v Cole podle Brunety v…

Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)

Jahodový Eton Mess (smetanový dezert…

Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti

Banánový hřích - dezert (nejen) pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Celozrnná pšeničná mouka Citronová kůra Hladká mouka Hnědý cukr Jahody Jedlá soda Máslo Mléko Olivový olej Prášek do pečiva Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

55
Slávky na víně se salátem Choriatiki
Slávky na víně se…
40
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
27
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
24
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Kylie Jennerová a její propagace bikin: Splněný sen o dokonalosti

Kylie Jennerová a její propagace bikin: Splněný sen o dokonalosti

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact